Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugodno druženje i ručak

O čemu su razgovarali bivši potpredsjednik Vlade Marić i njegov nasljednik Butković?

Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo"
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Ilustracija
1/2
29.10.2022.
u 16:28

Butkovića se smatra jednim od najutjecajnijih HDZ-ovaca, dok Marić nikada nije bio član te stranke. Zdravko Marić otišao je iz Vlade početkom srpnja ove godine kao jedan od rijetkih ministara koji se povukao a da nije bio pritiješnjen aferama ili zdravstvenim stanjem

Zanimljivo društvo skupilo se ovih dana u jednom poznatom zagrebačkom restoranu. Prolaznicima nije moglo promaknuti da za stolom sjede i zajedno ručaju nekadašnji kolege, očito dobri prijatelji, nekadašnji potpredsjednik Vlade Zdravko Marić i njegov nasljednik na toj poziciji Oleg Butković.

O čemu su razgovarali, nismo uspjeli doznati, ali po nasmiješenim licima obojice dalo bi se zaključiti da su na repertoaru bile lakše teme. Opuštenu atmosferu povremeno su prekidali prolaznici koji su prilazili nekada najpopularnijem članu Plenkovićeve Vlade, oslovljavajući ga s „ministre“. To očito nije nimalo smetalo Butkoviću, jednom od malobrojnih ministara koji su s Plenkovićem od samog početka, a koji je s Marićem obnašao ministarsku dužnost još u Karamarkovoj Vladi.

Butkovića se smatra jednim od najutjecajnijih HDZ-ovaca, dok Marić nikada nije bio član te stranke. Zdravko Marić otišao je iz Vlade početkom srpnja ove godine kao jedan od rijetkih ministara koji se povukao a da nije bio pritiješnjen aferama ili zdravstvenim stanjem. Štoviše, vijest o njegovoj ostavci izazvala je konsternaciju u političkim krugovima i u javnosti. Na funkciji ministra financija naslijedio ga je Marko Primorac, dok je potpredsjedničko mjesto u Vladi preuzeo Oleg Butković.

Video: Plenković na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo“: "Za dva mjeseca bit ćemo među 15-ak država svijeta koje su u NATO-u, EU, Schengenu i europodručju"

Komentara 5

MK
MKinkognito60
17:47 29.10.2022.

A pto vas briga o čemu su razgovarali, jesu ilisu bili javne osobe imaju se pravo privatno družit, njihovo druženje nije reality show. Ono što mislim o onima koji zabadaju nos u tuđe privatne živote ne smijem napisati.

BI
bijanca
19:59 29.10.2022.

Od rejtinga smeča u koji nas je strovalio Milanović.,-do investiciskog rejtinga.

Avatar Bruno
Bruno
22:03 29.10.2022.

Najbolji su, obojici bi bez razmisljanja povjerio drzavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije