Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Nožem nasrtao na policajce i vikao: Pandursko smeće, zaklat ću te!

Nakon okršaja s provalnicima kioska ozlijeđena su četiri policajca
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
15.05.2018.
u 13:56

Usmjerio je nož prema jednom od policajaca i dalje prijeteći da će ih sve pobiti, a nakon toga je nožem i zamahnuo prema policajcu

Marko  D. (30), pritvoren je dva tjedna nakon što je u Splitu nožem nasrnuo na četvoricu policajaca, pri čemu je dvojicu od njih i ozlijedio.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu protiv njega je pokrenulo istragu, a  sumnjiči ga se za pokušaj teškog ubojstva i prisilu prema službenoj osobi. Događaj se zbio u dva sata u noći na 1. svibnja, kada je Marko D. pokušao orobiti jedan kiosk. U tome nije uspio jer su na mjesto događaja došli policajci u civilu koji su ga htjeli uhititi. 

On je počeo bježati, policajci su potrčali za njim te su ga sustigli. Marko D. sakrio se između kontejnera za komunalni otpad, a opetovane zahtjeve policajaca da im se preda odbio je. Umjesto toga izvadio je veći kuhinjski nož te se počeo derati:

Ubit ću vas! Zaklat ću vas!

U međuvremenu je na mjesto događaja došao još jedan policajac koji je također bio u civilu, a nakon toga sva trojica policajaca krenula su prema Marku D. namjeravajući ga svladati i privesti. Marko D. tada je usmjerio nož prema jednom od policajaca i dalje prijeteći da će ih sve pobiti, a nakon toga nožem je zamahnuo i prema policajcu.

Tužiteljstvo tvrdi da je Marko  D. namjeravao ubiti policajca, a pokušavajući se obraniti od tog napada, policajac je uzmaknuo te je postavio ruku ispred sebe kako bi zaštitio glavu i lice. No Marko D. uspio ga je zarezati, pri čemu mu je nanio rasjekotine drugog i četvrtog prsta lijeve šake. Nakon toga napao je i drugu dvojicu policajaca, pri čemu je jednog udario nogom u koljeno te ga je ozlijedio. Treći policajac nakon svega toga zaključio je da je njemu i njegovim kolegama ugrožena sigurnost pa je izvukao službeni pištolj te je iz njega ispalio hitac upozorenja u zrak. No ni taj hitac upozorenja nije poljuljao Marka D. u namjeri da i dalje napada policajce jer je s uperenim nožem krenuo prema policajcu koji je pucao u zrak, pa je ovaj ispalio još dva hica upozorenja prema nogama Marka D.

Nije ga pogodio, no Marko  D. nakon toga s nožem u ruci krenuo je prema policajcu vičući mu: – Zaklat ću te pandursko smeće!

Policajac je nakon toga ponovo zapucao, a ovaj je put ispalio dva hica pogodivši Marka D. u lijevo koljeno i natkoljenicu. Nakon toga su policajci primijenili silu kako bi ga svladali i priveli. Prevezen je u bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć, a kada se dovoljno oporavio, dao je iskaz. Nakon toga protiv njega pokrenuta je i istraga.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.


 
Ključne riječi

Komentara 11

ME
medjimurec
16:25 15.05.2018.

A rijec je o velikoj gresci policije - trebao je umjesto u koljeno pucat u glavu .

RE
reborn
16:46 15.05.2018.

Marko D. (objavljeno ime) koji je nožem nasrnuo za policajca se sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva (objavljena kvalifikacija kaznenog djela). Istovremeno, prije koji dan je u Orehovici objavljeno da je jedna osoba policajca gađala noževima u alkoholiziranom stanju. Ime osobe nije objavljeno. Kvalifikacija kaznenog djela te osobe nije objavljena. Jedino što je poznato je da se radi o mjestu Orehovica - iz čega se može zaključiti kako se radi o pripadniku jedne nacionalne manjine. I zaista, neki drugi portali tu informaciju i objavljuju, ali ovaj ju (u doslovno prepisanom novinskom članku) namjerno skriva. Pitam se, kako to da se slična, gotovo istovjetna kaznena djela medijski različito tretiraju? Kada se radi o nac. manjini sakriva se identitet i vrsta kaznenog djela, a kada se radi o "pripadniku većinske skupine" objavljuje se njegovo ime i vrsta kaznenog djela?!? Čemu takva dvoličnost? Što se time pokušava postići?

XN
xnet0822
19:18 15.05.2018.

Tako će završiti i "predsjednik" M&K kluba Radošić, kad i njega privedu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije