Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni preokret

Novogodišnja Putinova poruka: Krim je 'vraćen kući'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
31.12.2014.
u 17:23

Putinovo obraćanje javnosti prvi su vidjeli stanovnici ruskog Dalekog istoka i to nekoliko sati prije Moskve gdje će se ono prikazati prije ponoći

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je danas u novogodišnjoj poruci da će "povratak kući" anektiranog poluotoka Krim ostati jedno od najvećih poglavlja u ruskoj povijesti.

– Ljubav prema domovini jedan je od najmoćnijih i najuzvišenijih osjećaja. Ona se ogleda u bratskoj potpori stanovnika Krima i Sevastopolja koji su čvrsto odlučili vratiti se kući. Taj događaj zauvijek će ostati jedno od najvažnijih poglavlja u ruskoj povijesti – istaknuo je Putin u novogodišnjem televizijskom obraćanju ruskim građanima, navodi Reuters. Njegova poruka past će na plodno tlo u Rusiji jer mnogi građani smatraju da je Krim oduvijek bio dio Rusije zbog stoljetne zajedničke povijesti i ruskog stanovništva na tome poluotoku.

Reuters ističe da su Putinovo obraćanje prvi vidjeli stanovnici ruskog Dalekog istoka i to nekoliko sati prije Moskve gdje će se ono prikazati prije ponoći. Podsjeća i da se zbog nametnutih sankcija rusko gospodarstvo suočava s recesijom, što predstavlja najveći izazov za Putina u njegovoj 15-godišnjoj vladavini. No ruski predsjednik istaknuo je da u Novoj godini "svatko prvo misli na dobrobit svoje obitelji kojoj želi zdravlje i sreću'' te kako se "od sreće i uspjeha svakog pojedinca stvara prosperitet Rusije".

Kao primjer ispunjenih planova naveo je održavanje Olimpijskih igara u Sočiju za koje su, kako je rekao, mnogi prije nekoliko godina tvrdili da je to samo san.

Ruski čelnik poslao je i novogodišnju čestitku ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku te mnogim svjetskim čelnicima, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel te američkog predsjednika Baracka Obamu.

>>Najveći Putinov kritičar prekršio kućni pritvor pa uhićen na prosvjedu!

>>Putin nije ograničeni ni ludi diktator. On je opasniji od njih jer zna što hoće

Komentara 117

L0
luena 01
17:59 31.12.2014.

Dragi moji forumasi .. Sretna Vam nova godina 2015 ,Vama vasim najmilijima srece ,zdravlja i sve sto si i sami pozelite... Seretna nova i Vama u redakciji VL-a...

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:29 01.01.2015.

NATO je totalno pobjesnio jer je sto je ostalo od Ukrajine ogroman financijski teret a totalno beskorisan teritorij za prvobitni plan postavljanja raketa s obzirom da je totalno okruzena teritorijem Transdnjestrije u Moldaviji koju kontroliraju Rusi, Krimom, samom Rusijom i vojnim bazama u Bjelorusiji. Sada im je plan B iskoristiti taj beskorisan teritorij da pokusaju "krvariti" Rusiju tako da za njihove interese ginu Ukrajinci. Mediji su puni naslova o padu Rublja od 50% a niti rijeci o padu Ukrajinske Hrivnje 100% i padu GDP-a od 7,5%

Avatar abraham73
abraham73
19:45 31.12.2014.

Nedaj se Vladimire zapadnim gmizavcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije