Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudna pitanja

Novinarski veteran na udaru kritika zbog 'ljigavog' intervjua s premijerkom

Jacinda Ardern
Foto: DAVID GRAY/REUTERS/PIXSELL
26.02.2018.
u 10:07

Sama premijerka Ardern rekla je da je pitanja nisu uznemirila, no mnogi su na društvenim mrežama izrazili gađenje

Novinarski veteran našao se na udaru kritika zbog intervjua s novozelandskom premijerkom tijekom kojeg ju je, između ostalog, nazvao atraktivnom i pitao je kada je začela dijete.

Australski novinar Charles Wooley tijekom intervjua za emisiju 60 Minutes izrazio je svoje oduševljenje Jacindom Ardern, koja je s 37 godina lani postala najmlađom premijerkom Novog Zelanda u zadnjih stotinjak godina.

– Upoznao sam puno premijera, ali nijedan nije bio tako mlad, mnogi nisu bili tako pametni, i nikad tako atraktivni – rekao je Wooley na početku intervjua, u kojem je puno vremena otišlo na komentiranje premijerkine trudnoće.

– Želim vas pitati jedno doista važno političko pitanje, kada točno očekujete dijete? – pitao je Wooley premijerku i njezina partnera Clarkea Gayforda. Dodao je da je zanimljivo koliko ljudi računa koji je bio datum začeća, na što je Ardern uz smijeh odgovorila da je beba začeta nakon što su izbori završili, ali da ne trebaju ulaziti u te detalje. Wooley je potom rekao da je dijete natopljeno politikom.

Intervju nije sjeo mnogima koji su ga na društvenim mrežama nazvali ljigavim i neprimjerenim. Međutim, sama premijerka Ardern rekla je da je pitanja nisu uznemirila, prenosi BBC. Neki Australci ispričali su se u Wooleyjevo ime.

– Dragi Novi Zelande, naš najbolji druže, znaš kako svatko ima ljigavog ujaka kojeg morate izbjegavati na božićnim zabavama? Žao nam je što smo našeg poslali da intervjuira vašu premijerku – komentirala je Belinda Barnet na Twitteru.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba:

Jacinda Ardern
1/30

Komentara 3

DI
Diesel
11:04 26.02.2018.

meni se riga od Stankovicevih pitanja i vodjenja nedjeljom u 2. Ono je dno novinarstva i vrhunac nepostivanja gosta.

Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
10:39 26.02.2018.

Kao da je bio na praksi kod Ace Celavog na HRT.

NI
Nikomah95
13:50 26.02.2018.

Trebalo bi ga poslati da isto priupita i srpskog "premijera"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije