Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadio se

Očekivao je da će mu se na poziv javiti tajnik ili tajnica, kad ono...

Jacinda Ardern
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.10.2017.
u 10:31

Australski je novinar očekivao tajnicu ili tajnika buduće premijerke, no na telefon mu se javila glavom i bradom - ona.

Kad je australski novinar Tiger Webb poželio saznati pravilan izgovor prezimena nove novozelandske premijerke Jacinde Ardern, nazvao je njezin ured i stjecajem okolnosti odgovor dobio od nje osobno. 

Po pisanju New Zealand Heralda, novinar Tiger Webb s australske radio postaje ABC u petak je nazvao novozelandski parlament da bi saznao izgovor imena Jacinde Ardern koja će na premijersku funkciju stupiti tijekom ovog tjedna.

Jacinda Ardern
1/8

"Bilo je neobično i zabavno"

Webb je nazvao broj novozelandskog parlamenta odakle mu je poručeno da će linija biti prebačena na središnji ured Laburističke stranke. Australski je novinar očekivao tajnicu ili tajnika buduće premijerke, no na telefon mu se javila glavom i bradom - ona, ljubazno odgovorivši da se njezino prezime čita "AH-durn". 

"Bilo je neobično i zabavno. Bila sam usred sastanka kada mi je zazvonio fiksni telefon. Na displeju sam vidjela da je riječ o međunarodnome pozivu, odmah sam podigla slušalicu i odgovorila novinaru na pitanje", ispripovijedala je za Herald Jacinda Ardern. 

Događaj je dobio nastavak na Twitteru gdje je ugodno iznenađeni Webb prenio svoje iskustvo.  Na to se nadovezala nekadašnja novozelandska premijerka Helen Clark, napisavši: "E, to vam je Novi Zeland!"

Pogledajte i video o otkriću fizičarke Sanje Josef Golubić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije