Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JACINDA I CLARKE

Osim nove premijerke, Novi Zeland dobio i netipičnog 'prvog momka'

Jacinda Ardern
Foto: Reuters
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.10.2017.
u 16:38

Clarke Gayford, voditelj popularnog televizijskog showa o ribolovu, drugačiji je od dosadašnjih samozatajnih novozelandskih prvih dama ili gospode i ima veliku sljedbu na društvenim mrežama.

Novi Zeland neće samo dobiti najmlađu premijerku u povijesti, laburisticu Jacindu Arden, nego i pomalo buntovnog "prvog momka" koji je u toj zemlji slavan sam za sebe.

Clarke Gayford, voditelj popularnog televizijskog showa o ribolovu, drugačiji je od dosadašnjih samozatajnih novozelandskih prvih dama ili gospode i ima veliku sljedbu na društvenim mrežama.

"Taj će politički par biti interesantno pratiti", kaže profesor na sveučilištu u Aucklandu. "Oboje su privlačni medijima, ne bježe od njih, oboje su neovisni i imaju javni profil izgrađen mnogo prije nego što su postali par".

Par se upoznao prije četiri godine kada je Gayford (39) došao u parlament kako bi se zastupniku iz njegove izborne jedinice požalio zbog nekih zakona. Naletio je pritom na Arden (37), tada zvijezdu u usponu Laburističke stranke i pozvao je na kavu. Nedugo potom počeli su zajednički živjeti.

 

Wahoo, literally a Wahoo, my first one. Thank you Rarotonga. We eat well tonight.

A post shared by Clarke Gayford (@clarkegayford) on

Gayfordov televizijski 'show' "Fish of the Day" vodi ga na putovanja diljem Pacifika, ribolov i isprobavanje recepata za ulove. Serija je prodana u 20 zemalja i dobila je zlatnu medalju na filmskom festivalu u Houstonu prošle godine.

 

The life aquatic. Caving takes on a new dimension underwater in an ocean this clear.

A post shared by Clarke Gayford (@clarkegayford) on

Nedavno je u razgovoru za novozelandski radio priznao da se još nije posve pomirio s elementima svog budućeg života, odnosno sigurnosnim ograničenima potpuno nepoznatim nekome tko provodi toliko vremena na otvorenom moru.

Laburistica Jacinda Ardern postat će novozelandska premijerka nakon što je nacionalistička stranka Prvo Novi Zeland u četvrtak pristala na koaliciju s njezinom strankom i zelenima.

Komentara 2

Avatar Abcda
Abcda
17:10 20.10.2017.

New Zealand, za zivjeti, najbolja zemlja na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije