Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak suđenja

Na suđenju za aferu Core Media svjedočili novinar Ivan Žada i komičar Mario Petreković

mario petreković
Foto: Borna Filic/PIXSELL
22.03.2017.
u 20:04

U aferi Core Media bivši supružnici Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj terete se za izvlačenje 23 milijuna kuna

Kako se isplaćivao novac osobama koje su se pojavljivale u serijama koje je producirala Core Media u nastavku suđenja bivšim supružnicima Dijani Čuljak i Vladimiru Šelebaju na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočili su novinar Ivan Žada i komičar Mario Petreković.

Žada, koji je već saslušavan početkom 2013. kazao je da je radio za tjedne magazine Istraga i Rekonstrukcija, koji su se emitirali na Novoj TV.

Kazao je da je suradnju dogovorio s Andrejom Rorom, koji mu je plaćao u gotovini, a dio novca je išao i preko računa.

– U to vrijeme česta je praksa bila da se novac isplaćuje na ruke. Ili tako ili nikako. Svi su po istom sistemu bili plaćani – kazao je Žada.

Na te njegove riječi reagirala je tužiteljica riječima: - To je drugačije od vašeg ranijeg iskaza. Ranije ste iskazivali da ste novac primali samo preko računa. - Samo sam slušao savjete odvjetnika kako se ne bih doveo u poziciju da me se kazneno goni jer sam primao isplate na crno - pravdao je Žada razlike u svojim iskazima, praktično priznavši da je kao svjedok lagao.

- Molim da to uđe u zapisnik - zatražila je tužiteljica. Da se novac dijelom isplaćivao u gotovini kazao je i Mario Petreković, koji je takav način plaćanja slikovito opisao kao “solarno” plaćanje. On je radio kao glumac u showu “Genijalci” koji se emitirao na HRT-u, a vodio je i snimanje za pilot “Paparazzo”.

U aferi Core Media bivši supružnici Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj terete se za izvlačenje 23 milijuna kuna, a obrana polazi od teze da je novac utrošen za stvarno realizirane emisije kao dio poduzetničkog pothvata. 

>>Davor Gobac sutkinji: Ne derite se na mene. Nisam niš' kriv

>>'Bivši supružnici Šelebaj-Čuljak trošili od 20 do 40 tisuća € tjedno'

Komentara 1

BJ
Bjelovar112
05:04 23.03.2017.

jednako su krivi i tko je Solarno placao a i onaj koji ga je Solarno primao .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije