Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Hrvati to rade

Novinar se okušao u branju šparoga u Njemačkoj: Leđa me bole, a ruke su teške

šparoge
Foto: Ivica Galović/Pixsell
26.04.2019.
u 15:40

Sebastian Gall radio je zajedno s 50-ak drugih radnika, koji dolaze iz Poljske, Hrvatske, Rumunjske, Mađarske

Branje šparoga posao je u Njemačkoj koji rade i brojni Hrvati, a novinar Stuttgarter Nachrichtena Sebastian Gall okušao se u njemu.

Nakon što je odradio nekoliko sati zaključio je da je riječ o teškom poslu koji zaslužuje poštovanje, piše CroExpress.eu.

Gall je radio zajedno s 50-ak drugih radnika, koji dolaze iz Poljske, Hrvatske, Rumunjske, Mađarske. Na početku radnog dana, u svitanje zore, dovezeni su kombijem do polja. Ondje su radnicima očitani čipovi kako bi se registriralo kad su počeli s poslom.

Za vađenje šparoga imaju nož i alat u obliku jajeta kojim se šparoge režu i vade iz zemlje.

– Nakon pola radnog dana, bole me ruke. Leđa me bole, a ruke su teške – piše Gall. Posao je, dodaje, vrlo težak.

Nadzornik mu je bio Hrvat – Matej. On je prikupljao pune košare. Radnici koji uberu najviše mogu zaraditi do 600 eura bonusa za tri mjeseca. Oni koji uberu najmanje imaju tjedan dana da poboljšaju rezultat ili ih se šalje kući.

VIDEO Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Ključne riječi

Komentara 11

VO
vorda400
13:36 26.04.2019.

Novinar prvi put nešto radio u životu i već je na samrti ha ha ha

MO
Morvena1936
15:07 26.04.2019.

Zašto ne uvale te poslove afroazijskim migrantima? Jednostavno, zato jer oni nisu došli u Njemačku/Evropu raditi već se množiti i širiti tzv. ˝vjeru mira˝na štetu domicilnog stanovništva

MI
midea
15:09 26.04.2019.

neka ministar rada ode malo brati šparuge , variti i brusiti u škveru , pa malo na građevinu 10 sati na suncu .... nebi mu nikada pale na pamet te nebuloze o radu do smrti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije