Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HRT nije dobrodošao'

Novinaru zabranjen ulazak u vijećnicu: 'Poluge moći koriste za kontrolu informacija'

Gradska vijećnica
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
22.02.2018.
u 15:04

U gradskim službama nismo dobili razloge zbog čega HTV nije pušten pratiti sjednicu Vijeća, koja je inače javna.

Novinaru HTV-a Igoru Ahmetoviću danas nije dopušten ulazak u sisačku Gradsku vijećnicu gdje je namjeravao pratiti najavljenu sjednicu Gradskog vijeća. 

Na ulazu u Gradsku vijećnicu zaustavili su ga zaštitari rekavši kako HTV nije na popisu medija koji su pozvani na sjednicu Vijeća. Inače, do sada se nikada nije provjeravalo tko je od novinara pozvan ili ne.

Kako je Igor Ahmetović objavio na svojem Twitteru rečeno mu je "da HRT nije dobrodošao na sjednice gradskog vijeća, ni na događaje u organizaciji Grada Siska." Tom incidentu nazočili su i drugi sisački novinari kojima ulazak nije zabranjen.

U gradskim službama nismo dobili razloge zbog čega HTV nije pušten pratiti sjednicu Vijeća, koja je inače javna, no prije mjesec dana Grad Sisak je jednostrano raskinuo ugovor o najmu gradskih prostorija koje je HTV u Sisku imao godinama. Dobili su rok od 15 dana da napuste prostorije jer "grad ima drugu namjenu za prostor".

Uz to dvojica novinara HTV-a u Sisku istovremeno su izbačena sa svih novinarskih mailing lista Grada Siska te od tada ne dobivaju nikakve informacije o gradskim aktivnostima. Tražili su objašnjenje zbog čega je to učinjeno, ali odgovora nisu dobili.

Podsjetimo, Grad Sisak vodi SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Na zabranu ulaska Ahmetoviću u Gradsku vijećnicu reagirala je i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Krčelić iz MOST-a, koji je u koaliciji sa SDP-om u Sisku. Ona ističe kako nije znala za događaj do završetka same sjednice.

- Sukladno Poslovniku Gradskog vijeća samo predsjednik može ne dopustiti ulazak na sjednicu ukoliko nema dovoljno raspoloživih mjesta  te tražiti udaljavanje sa sjednice ukoliko istu netko remeti. Izražavam žaljenje zbog tog događaja i osobno ću se potruditi da se ovakvi događaji u budućnosti ne ponavljaju - stoji u priopćenju predsjednice Gradskog vijeća Ivane Krčelić.

Oporba, klub vijećnika HDZ, HSLS HSP AS i HKS, smatra zabranu rada novinaru skandaloznom.

- Ovaj Grad pripada svima, a ne samo odabranim pojedincima koji poluge političke moći pokušavaju koristiti kako bi kontrolirali informacije s ciljem stvaranja lažne slike o sebi u javnosti - ističe oporba. 

Komentara 32

MI
Mimizo
12:43 22.02.2018.

ova ikić pravo glumi komesara partije a kao sdp je za snošljivost,toleranciju,uvažavanje različitosti a u biti su ono što i jesu nasljednici jednoumlja i samo jedne istine partijske

PE
pepomacan
12:51 22.02.2018.

Sisačka skojevka u akciji!!

ŠK
Škorpija
14:59 22.02.2018.

pozdrav novinar je trebao postavit pitanje gđ Ikić koliko je zaposlila radnika u gospodarenje odpada sisak bez natječaja unazad 2 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije