Naslovnica Showbiz TV

Popularni novinar napušta HRT: 'Dugo se to u meni kuhalo'

Moram naglasiti da su šefovi bili više nego korektni, nikakvih problema kod odlaska nisam imao, rekao je Stojanac
14. siječnja 2018. u 12:27 46 komentara 32042 prikaza
Ranko Stojanac
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Popularni riječki novinar i reporter Ranko Stojanac odlazi s HRT-a nakon 25 godina, piše Novi list.

ranko stojanac tri pitanja Ranko Stojanac: Uvijek ću podsjećati Obija da nismo ovce

- Pa recimo da se dugo to u meni kuhalo. Shvatio sam da me oni koji odlučuju nemaju više u svojim planovima i jednostavno sam prelomio. Nije bilo lako, 25 godina sam u ovoj kući, otac mi je poginuo u Domovinskom ratu na zadatku u Gospiću kao šef tehnike HRT Centra Rijeka. Bila mi je HRT više od firme, zvao sam je Televizija - rekao je Stojanac.

- Moram naglasiti da su šefovi bili više nego korektni, nikakvih problema kod odlaska nisam imao. Ali eto, pravci su nam se sjekli tek u beskonačnosti, i ode tako svatko svojim putem - dodao je.

Stojanac je između ostalog poznat po brojnim duhovitim javljanjima u program HRT-a, kao kad se u novogodišnjoj noći prije nekoliko godina javio s kacigom. Zapamćen će ostati i njegov neugodan razgovor s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom koji mu je pred kamerama poručio da "stavi mikrofon u g.....".

Sjećate li se braće Vragec iz Smogovaca? Ovako izgledaju 35 godina nakon prve epizode:

Ranko Stojanac
1 / 19
Sjećate li se braće Vragec: Dragec (Tomislav Štriga), Pero (Ivica Zadro), Mazalo (Damir Šaban), Cobra (Mario Mirković) i Buco (Edin Osmić) koji su nas zabavljali svojim zgodama u popularnoj seriji Smogovci?
vojko obersnel Neprimjeren ispad Vojko Obersnel izgubio kontrolu pa novinaru poručio: Zabijte si mikrofon u g..... Ranko Stojanac NAJLUĐA NOĆ Pogledajte zašto je javljanje HRT-ovog reportera iz Rijeke postalo hit! Saša Leković Saša Leković Trend pritisaka na novinare će se nastaviti
 • Avatar -HLEBINAC-
  -HLEBINAC-:

  Otvorih članak iskreno se nadajući da odlaze Stanković. Maja Sever, Denis Latin, Neda Ritz, Mikleušićka, Danijela Trbović, Togonal ili netko od sličnih antihrvata...

 • Avatar Anti_K_Frau
  Anti_K_Frau:

  Još da ode popularna Maja....

 • than:

  I to cisto slucajno sada kada se isplacuju visoke otpremnine ?!?! O da...