Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi skandal s imovinskom karticom: Nedostaje kvadrata i kod ministra Bošnjakovića

- U redu, fali kvadrata. Ne znam je li fali kvadrat više ili manje. Gore je manje, morali bi doći izmjeriti da točno utvrdimo, pet kvadrata više ili manje - komentirao je ministar Bošnjaković
30. siječnja 2020. u 17:25 110 komentara 6902 prikaza
Dražen Bošnjaković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nastavlja se niz skandala s imovinskim karticama. U glavnoj ulozi najnovijeg skandala je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji nije prijavio preko 300 kvadrata dvorišta uz ilegalno izgrađenu kuću svoje supruge u Biogradu.

Damir Krstičević ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE Krstičević: 'Nisam prijavio tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola istina'

Dražen Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici ima upisanih deset nekretnina, a među njima je i kuća u Biogradu. U ožujku 2016. upisao je kuću površine 140 četvornih metara, u vlasništvu svoje supruge. Procijenio ju je na 600 tisuća kuna, odnosno na oko 80 tisuća eura, ali 24sata ekskluzivno otkriva kako prema agentima nekretnina prava vrijednost ovog objekta oko 150 tisuća eura.

Nadalje, u zemljišnim knjigama upisana je kao kuća od 77 kvadrata s dvorištem od 323 četvorna metra iako u ministrovoj imovinskoj kartici nema govora o nikakvom dvorištu u Biogradu. Osim toga, kuća u kartici ima površinu od 140 kvadrata, a upisana je i bez priložene građevinske i uporabne dozvole. Supruga ju je, stoji u imovinskoj kartici, stekla darovnim ugovorom. 

Ministar je sam potvrdio da je izgrađena bez građevinske dozvole te da još nije legalizirana, a komentirao je i razliku u kvadratima.

Branimir Glavaš Glavaš o imovinskim karticama: 'Valjda su brzopleti. Potrebno je precizno prikazati i raditi'

- To je kuća koja je bila samo prizemlje. To je prokišnjavalo, gore je bila ravna deka. Onda je u nekoj fazi nadozidano visoko prizemlje.To smo zajedno radili, cijela familija. Ima tome već dugo. Unijeli smo povećanu vrijednost s novom kvadraturom. Stavili smo dvije etaže, da ne bi ispalo da skrivamo nešto. Sada je 140 kvadrata - kazao je ministar.

Na opasku novinara da ako prizemlje ima 77 četvornih metara, a gornja etaža je približno ista, onda mu nedostaje bar 14 kvadrata u kartici.

- U redu, fali kvadrata. Ne znam je li fali kvadrat više ili manje. Gore je manje, morali bi doći izmjeriti da točno utvrdimo, pet kvadrata više ili manje. 

Problemi po imovinskoj kartici: Kuća ministra Krstičevića u Žaboriću

Dražen Bošnjaković
1 / 19
Kuća ministra Damira Krstičevića u Žaboriću
mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • kingfisher57:

  ..nema tu poštena čovjeka da ga svijecom tražiš. ...same lopine. štakori.

 • komesar:

  ministar pravosuđa gradio bez građevinske dozvole?

 • Avatar ninja111
  ninja111:

  Apeliram na redakciju Indexa da prestane javno blatiti i sramotiti ove poštene kradezenjare.