Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporna večera

Skandal na pomolu: Je li Juncker omalovažavao ponašanje premijerke May?

Jean-Claude Juncker i Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
23.10.2017.
u 14:06

Nedjeljna priča u kojoj je May prikazana kao umorna premijerka pogođena stranačkim nadmetanjem koja "moli" EU za pomoć izazvala je svađu na Twitteru između bivših i sadašnjih pomoćnika dvaju čelnika.

Europska komisija objavila je da je žrtva klevete kojoj je cilj sabotirati pregovore o Brexitu, referirajući se na novinski izvještaj da je njezin predsjednik Jean-Claude Juncker omalovažavao "utučeno" ponašanje Therese May na prošlotjednoj zajedničkoj večeri.

To je drugi put u posljednjih šest mjeseci da dopisnik njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga (FAZ), poštovan zbog svog pristupa Junckerovom okruženju, objavljuje informacije o reakcijama šefa EU-a nakon sastanka s britanskom premijerkom oko izlaska njezine države iz europskog saveza.

Umorna premijerka

Nedjeljna priča u kojoj je May prikazana kao umorna premijerka pogođena stranačkim nadmetanjem koja "moli" EU za pomoć izazvala je svađu na Twitteru između bivših i sadašnjih pomoćnika dvaju čelnika. 

Nakon prošlotjednog summita na kojem su europski čelnici htjeli zadobiti povjerenje May kako bi ubrzali pregovore o Brexitu, šef Junckerovog ureda na Twitteru je odbacio optužbu nekadašnjeg člana tima britanske premijerke da je on izvor priče, što su mnogi sugerirali nakon večere u Londonu u travnju. 

Jean-Claude Juncker i Theresa May
1/6

Martin Selmayr je FAZ-ovu priču nazvao pokušajem da mu se smjesti i da se pogoršaju odnosi između Junckera i May.  Glasnogovornik Komisije Margaritis Schinas rekao je novinarima da ih "neki ljudi optužuju zbog svojih političkih ciljeva... ili da bi potkopali njihovu pregovaračku poziciju". "Voljeli bismo kad bi oni to prestali raditi", naglasio je Schinas. Odbio je otkriti o kome govori, no dodao je da Juncker "ne bi nikada nešto tako rekao". 

Komentara 2

FR
franjo
20:18 23.10.2017.

Junker je alkoholičar , iz koruptne državice , umješan u korupciju , namještenik Angele Merkel .

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
23:40 23.10.2017.

Juncker stipa Plenkoja za guzicu je ujedno ponižavanje Hrvata . Plenkovic bi to trebao osuditi javno u EU sa ponižavanjem Hrvata . Salu na stran ali ovakovo ponašanje nije dostojno prema Hrvatskoj i Plenkovica ukoliko drži do sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije