Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liberal.hr

Novi portal za liberalnu opciju: Ljevica više ne vodi bitku s desnicom, već s liberalima

Foto: Screenshot
1/4
24.07.2017.
u 13:45

Liberal.hr osnovao je Mario Nakić, a najavljuje i osnivanje udruge. Portal za sada funkcionira na volonterskoj osnovi, nemaju ni oglašivača, a svim autorima je Liberal.hr tek sekundarni posao

Vrlo slično političkoj sceni, na kojoj je prava liberalna opcija gotovo nestala (kada je riječ o nacionalnim mandatima), ni na medijskoj sceni, posebice onoj internetskoj, donedavno nije bilo portala koji bi otvoreno zastupao liberalnu političku i ekonomsku opciju, ali i otvoreno kritizirao lijeve ekonomske ideje.

Liberal.hr, političko-ekonomski online blog, iako postoji već godinu dana, u zadnja dva do tri mjeseca prerastao je u pravi portal koji zastupa liberalne ideje, ponajviše u ekonomskom smislu. Liberal.hr možda čak i postaje prava protuteža ili opozicija lijevo orijentiranim portalima, budući da desno orijentirani internetski mediji (mahom) nisu uspjeli steći ugled i neovisnost koji bi im davao kredibilitet. Liberal.hr osnovao je Mario Nakić, Požežanin koji se godinama bavio novinarstvom, a sada je vlasnik tvrtke za medije i promidžbu koji se, uz Liberal.hr, bavi izradom i kreiranjem internetskih stranica. Na na tom blogu/portalu objavljuje 15-ak autora, među njima i Thomas Bauer, suvlasnik Grizli komunikacija. Letimičnim pogledom na naslovnu stranicu posljednjih se dana ponajviše bave srpskim Novostima, ali i “salonskim ljevičarima” iz Radničke fronte (s Novostima polemiziraju otkad su članicu Radničke fronte proglasili marksisticom tjedna), prenose Slavoja Žižeka, kritiziraju premijera Andreja Plenkovića zbog njegove nonšalancije prvog dana požara, ali i Željka Reinera zbog njegova famoznog tvita…

U nekoliko blogova tema im je i ministar financija Zdravko Marić te ministar zdravstva Milan Kujundžić koje isto ne “maze”... Radničku frontu u jednom naslovu definiraju kao buržoasko vodstvo i nezaposleno članstvo. Za SDP-ova Sinišu Hajdaša-Dončića, koji je govorom mržnje neki dan napao Zlatka Hasanbegovića, pišu da je dokazao kako je SDP hrvatska radikalna desnica. Glavni urednik Mario Nakić reći će da podjednako kritiziraju sve stranke i da pišu o svim temama iz života, a da je sukob s Novostima privukao najviše pozornosti “jer se o njima nitko još nije usudio kritički pisati”.

– Za nas ne postoje svete krave, pa tako to nisu ni Novosti koje dobivaju novac iz državnog proračuna, ali za srpsku nacionalnu manjinu ne čine ništa niti je sadržajem predstavljaju, nego taj novac koriste za širenje svoje ideologije anitkapitalizma i marksizma – rekao nam je Nakić. Njegov portal, dodao je, funkcionira na volonterskoj osnovi (nemaju ni oglašivača) i svi autori koji na njemu objavljuju tekstove to čine kao sekundarni “posao”. Mario Nakić kaže da portal iz dana u dan raste te da mu je dnevna posjećenost 5000 – 20.000 čitatelja. Uskoro planira osnovati i udrugu, ali još ne otkriva sve planove. Nakić svoj portal legitimira pod geslom – za slobodne ljude i slobodno tržište.

– Sve se više ljudi raspituje i želi sudjelovati na portalu, a dnevno imamo barem pet novih objava – rekao nam je Mario Nakić.
Više je lijevo orijentiranih Da Liberal.hr već ima i svoje fanove, svjedoči Davor Huić, direktor Briefing komunikacija i bivši savjetnik tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića.

– U šumi lijevih i marksističkih portala koji zauzimaju nezdravi antikapitalistički stav protiv tržišnog natjecanja te nešto malo desnih news portala, Liberal.hr prvi je portal koji zauzima liberalnu opciju. Portali u nas uglavnom imaju ulogu poluga političkih stranaka i znatno je više lijevo nego desno orijentiranih – komentirao je Davor Huić koji bi, kaže, da ima vremena, i sam pisao na Liberal.hr-u.

Komentara 27

DU
Deleted user
14:23 24.07.2017.

Sviđa mi se ključna poruka koju daju, a koja je utemeljena na Evanđelju: zavist ubija. Socijalizam je institucionalizirana zavist. Pročitajte tekst na tom portalu o zavisti i svoj bijedi koja iz toga proizlazi.

CR
crodux
15:05 24.07.2017.

ljevičari su najveći neradnici, samo gledaju kako oteti drugima stečeno pod sloganom kao svi bi mi trebali biti jednaki, onda radi j m pa steci i budi jednak!

Avatar Apsalar
Apsalar
14:14 24.07.2017.

"Opozicija lijevo orijentiranim portalima, budući da desno orijentirani internetski mediji (mahom) nisu uspjeli steći ugled i neovisnost koji bi im davao kredibilitet. ".... Gdje sebe večernjak vidi? Lijevo ili neugledan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije