Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicije

Novi pogon Plivi će povećati izvoz 25 posto

'18.10.2013., Zagreb - Premijer RH Zoran Milanovic s ministrima Brankom Grcicem i Ivanom Vrdoljakom te suradnicima obisao nove pogone Plive za proizvodnju lijekova.  Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
18.10.2013.
u 20:00

U novom postrojenju proizvodit će se suhi lijekovi za oralnu uporabu, a posao će dobiti dvjestotinjak ljudi

Pliva je danas u Zagrebu otvorila novi pogon za proizvodnju suhih oralnih oblika lijekova. Riječ je o investiciji vrijednoj 120 milijuna dolara koja će Plivine i Tevine kapacitete povećati za 2 milijarde tableta, što je više od 25 posto na godinu. Samim time za toliko će se povećati i izvoz, s obzirom na to da će najveći dio tih proizvoda u SAD, Rusiju i zemlje Europske unije. Nova investicija znači i nova radna mjesta. Zahvaljujući novom pogonu u Plivi će se zaposliti još 200 zaposlenika.

Prema riječima predsjednika uprave Plive Tihomira Oreškovića, obilježja novog pogona su inovativna tehnologija i trenutačno najmodernija i najsofisticiranija proizvodna oprema na svijetu. Pliva će uskoro uložiti i dodatnih 20 milijuna dolara u proizvodnju sterilnih oblika lijekova. Cilj je proizvodnja injekcija čije bi djelovanje trajalo čak mjesec dana, a najavljeno je i otvaranje Tevina financijskog centra za Europu u Zagrebu. Novi pogon jučer su obišli i premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić te ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

– Uloga Vlade je ispunjena, ako nismo previše stajali na putu investiciji. Bit ću sretan ako Pliva opet investira, a to bude trajalo kraće – poručio je premijer Milanović. Potpredsjednik Grčić naglasio je da je Plivin projekt dokaz da je Hrvatska prepoznata kao lokacija za vrijedne projekte.

>>Pliva pokreće investicije: Tražimo 
300 novih 
zaposlenika

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije