Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na središnjem trgu

Novi napad u Vukovaru, napadnuti mladi koji su slavili rođendan. U tijeku privođenja

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju u policijsku postaju u Šibeniku
Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
12.06.2021.
u 13:11

Nitko od ozlijeđenih osoba nije imao vidljive ozljede prilikom policijskog postupanja ali i da ukoliko su oni naknadno potražili medicinsku pomoć o tome će ovisiti dalje postupanje policije kao i kategorizacija napada

U subotu je, oko 1 sat poslije ponoći, na središnjem trgu u Vukovaru skupina od nekoliko muških osoba napala troje maloljetnika i jednu mlađu punoljetnicu. Prema neslužbenim informacijama maloljetnici su, među kojima su bile tri ženske osobe i maloljetni mladić, slavili rođendan. Kada su prelazili preko Trga Republike Hrvatske prišla im je skupina od četvero mladića, koji su od ranije poznati policiji, te su prvo ušli u konflikt sa mladićem, a onda ih i fizički napali.

- Za sada možemo potvrditi kako je došlo do fizičkog napada na trgu u Vukovaru kao i da provodimo kriminalističko istraživanje nad četiri osobe koje su od ranije poznate policiji i koje smo pronašli. Moguće je da će istragom biti obuhvaćene i još neke osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem. Trenutno ne znamo koji bi mogao biti motiv napada ali vjerujemo kako ćemo doći do njega tijekom dalje istrage. , rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković.

Dodaje i kako nitko od ozlijeđenih osoba nije imao vidljive ozljede prilikom policijskog postupanja ali i da ukoliko su oni naknadno potražili medicinsku pomoć o tome će ovisiti dalje postupanje policije kao i kategorizacija napada. Po riječima Živkovića svih četvero napadnutih osoba konzumiralo je alkohol, a među njima je bila i maloljetnica koja prema zakonu nije smjela bez nadzora roditelja ili skrbnika biti vani u vremenu od 23 do 5 sati tako da će o tome prekršaju biti izviješten i Centar za socijalnu skrb.

Kako je novinarima prenio otac jedne od žrtvi napada četvorica napadača su prvo prišli maloljetniku kojeg su vrijeđali i prijetili mu kada su mu rekli da ode ili se neće više niti vratiti. Prema njegovim riječima situaciju je pokušala smiriti jedna od djevojki, koja je bila na slavlju i koja je kći hrvatskog branitelja u čemu je prvo i uspjela. Međutim, ubrzo su se napadači vratili i četvero mladih počeli gađati bocama i uzvikivati „bando četnička“. Napad je prestao kada je sestra napadnutog mladića nazvala policiju poslije čega su se oni razbježali. 

Ključne riječi

Komentara 47

PP
Pucvala_premium.2
13:22 12.06.2021.

Slavili rodendan uz Baju malog Knindzu

OK
okvals54
13:56 12.06.2021.

Da su napadaci Hrvati,bilo bi odmah ime i prezime,oca ,majke,babe,sjeda.Sve jasno,najdraza Manjina.

Avatar peacemaker
peacemaker
13:37 12.06.2021.

Je li Bačić uhićen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije