Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi ministri prvi puta na sjednici Vlade, slijedi provjera potpisa za "67 je previše"

Za raspisivanje referenduma potrebno im je skupiti najmanje 373.568 potpisa.
24. srpnja 2019. u 07:58 4 komentara 353 prikaza
Ilustracija
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Danas se održava 170. sjednica Vlade, a za neke ministre u ovom je sastavu prva. Na dnevnom redu sjednice danas je provjera broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".

Vlada Mišljenje građana Veliko istraživanje nakon rekonstrukcije: Tko je još trebao napustiti Vladu

Prošli su petak novi ministri prisegnuli nakon izglasavanja povjerenja u Saboru. Danas prvi puta u ovom sastavu odlučuju o temama dnevnog reda gdje je jedna od točaka prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".Glavni cilj ove inicijative je raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. travnja ove godine bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj. Od toga im je za raspisivanje referenduma potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.

Zagreb: Na plenarnoj sjednici Sabora izglasani su novi ministri PRISEGNULI NOVI ZASTUPNICI Plenković pokazao da ima sigurnu većinu, Maras opet od svega želio napraviti šou

Podsjećamo, nova lica u klupama Vlade danas su Vesna Bedeković kao ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marija Vučković ministrica poljoprivrede, za ministra uprave potvrđen je Ivan Malenica, a Ministarstvo vanjskih i europskih preuzeo je Gordan Grlić Radman.

Novi ministar državne imovine je Marijo Banožić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, a ministra rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.
 
Novi potpredsjednici Vlade su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je preuzeo Koordinaciju za ljudska prava, i  ministar financija Zdravko Marić koji će kao potpredsjednik Vlade biti nadležan za gospodarstvo. 

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

 • inesperkovic:

  Ako i dođe do ovog glupog referenduma, nadam se da neće proći

 • Avatar lip_ko_nadan
  lip_ko_nadan:

  Najprije treba urediti zakonsko pitanje samog referenduma. Ovu Jacinu ostavštinu treba ukinuti.

 • Avatar Dumen
  Dumen:

  Kako im ne dojadi da se stalno bave sami sa sobom.