Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka traži nekorumpirano i stručno ime iz pozadine

Novi ministar traži se u mlađoj generaciji HDZ-ovih političara

kadrovi
Pixsell
02.11.2009.
u 18:04

Kako je predsjednica Vlade pošto-poto ministra odlučila potražiti među mladim, nekorumpiranim i HDZ-u odanim kadrovima, u kuloarima je iskrsnulo i ime Vedrana Duvnjaka, šefa Fonda za privatizaciju

Da nije postavljen na mjesto predsjednika uprave HEP-a, Leo Begović, donedavni državni tajnik u tome ministarstvu, po struci inženjer informatike, bio bi za premijerku Kosor najbolje kadrovsko rješenje za ministra gospodarstva.

U posljednje vrijeme bio je angažiran oko brodogradnje, u tom je resoru od 2005. godine, a do tada je iskustva skupljao kao predsjednik županijske komore u Varaždinu. No izbor Polančecova nasljednika pokazao je da HDZ nema problema samo sa svojim starijim i iskusnijim kadrovima, kao što su Božo Prka ili Borislav Škegro - koje ničim ne mogu privoljeti da se vrate na funkcije, nego im je tanahan i kadrovski rezervoar mlađe generacije.

Pravnica Tamara Obradović Mazal karijeru je napravila u Ministarstvu vanjskih poslova, u kojem se specijalizirala za teme vezane uz europske integracije, a u gospodarstvu bavila se javnim nabavama.

No kako je predsjednica Vlade pošto-poto ministra odlučila potražiti među mladim, nekorumpiranim i HDZ-u odanim kadrovima, u kuloarima je iskrsnulo i ime Vedrana Duvnjaka, šefa Fonda za privatizaciju, koji je kadar sve jačeg ministra financija Ivana Šukera. Duvnjak je i došao u državni resor kao Šukerov pomoćnik, na bivše radno mjesto Ante Samodola te je ondje trebao pripremiti niz zakona za financijsku industriju.

No nakon afere Maestro Duvnjak prebačen je na mjesto prvog čovjeka Fonda za privatizaciju, da tako stvari dovede u red. Od mlađih HDZ-ovih političara, kvalifikacije za resor gospodarstva imaju i saborski zastupnici Goran Marić, bivši direktor i sportski sudac te Vesna Buterin, ekonomistica iz Rijeke. Prebaci li se pak Šuker u taj resor, tada u prvi plan izbija i mladi doktor ekonomije Zdravko Marić, i to kao ministar financija.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
DoktorAmer
19:52 02.11.2009.

Strucni i nekorumpirani ministri u vladi?! To mora da se Gospa od Medjugorja umijesala da nam konacno pomogne. Ako joj to uspije pored Hebranaga&Co. Ja se Gospi vec molim.

KO
kole26
09:40 03.11.2009.

Čovjek mora biti iz privatne firme koja dobro posluje i nema monopol na tržištu i razumije problematiku gospodarstva. Ovi kandidati su katastrofa svaka suša može voditi njihova mjesta gdje su sada. Uvesti odgovornost u poslovanje zabraniti otvaranje novih firma ako ste dužni na prijašnjim, odgovornost cijelom imovinom uže familije, ukinut kompenzaciju i trampu i povećat likvidnost.

ZA
zagabria1
11:10 03.11.2009.

treba uzeti mladje jer oni se još nisu namirili. Treba i njima omogućit stanove, aute, dionice, stariji članovi u stranci su baš kolegijalni. To je baš idilično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije