Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više mrtvih

Novi detalji krvavog pohoda u Hamburgu: Napadač je bivši član Jehovinih svjedoka?

Shots in Hamburg with several dead and injured
Foto: Jonas Walzberg/DPA
1/6
10.03.2023.
u 09:46

Policija je već ranije izvijestila da je napadač otvorio vatru nakon što je ušao u zgradu, prije nego što je navodno pobjegao na prvi kat. Policajci koji su stigli na mjesto događaja čuli su pucanj s gornjeg kata i pronašli tijelo na katu, a istraga se nastavlja.

Građani njemačkog Hamburga su u šoku. U napadu na zgradu Jehovinih svjedoka ubijeno je više osoba, a više je ozlijeđenih od kojih troje teško. Prema najnovijim informacijama, osam je osoba smrtno stradalo, priopćila je policija u petak ujutro. Među mrtvima je "navodni počinitelj". Prema informacijama Spieglea, osumnjičenik je navodno bivši član zajednice Jehovinih svjedoka u dobi od 30 do 40 godina. Oružje ubojstva je bio pištolj. Nije jasno je li pištolj bio u legalnom posjedu muškarca. Vlastima nije bio poznat kao ekstremist.

Policija je već ranije izvijestila da je napadač otvorio vatru nakon što je ušao u zgradu, prije nego što je navodno pobjegao na prvi kat. Policajci koji su stigli na mjesto događaja čuli su pucanj s gornjeg kata i pronašli tijelo na katu, a istraga se nastavlja.

Spieglea javlja da je muškarac navodno nasilno ušao u zgradu vjerske zajednice u kojoj se održavala služba s do 50 sudionika. Vlasti taj čin klasificiraju kao ubojstvo. 

Jedan svjedok je rekao novinarima: "Čuli smo pucnjeve. Bilo je 12 uzastopnih hitaca. Tada smo vidjeli kako su ljude odvodili u crnim vrećama", piše Sky News. 

U petak ujutro, njemački kancelar Olaf Scholz opisao je pucnjavu kao "brutalan čin nasilja", rekavši da su njegove misli sa žrtvama i njihovim rođacima. U priopćenju je zajednica Jehovinih svjedoka u Njemačkoj stoji da su "duboko ožalošćena zbog užasnog napada na svoje članove u Dvorani Kraljevstva u Hamburgu nakon vjerske službe".

Gradonačelnik Hamburga Peter Tschentscher izrazio je sućut obiteljima žrtava.

Forenzičari su cijelu noć radili na mjestu događaja.

Video: Više ljudi ubijeno u Hamburgu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije