Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK NAPREDUJE

Nove satelitske snimke ruskog konvoja: Čini se da je sve bliže Kijevu

Satelitske snimke
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.03.2022.
u 08:51

Ruski konvoj je u blizini zračne luke Antonov, samo nekoliko kilometara sjeverozapadno od Kijeva

Tvrtka Maxar Technology objavila je nove satelitske snimke ruskog konvoja koji se približava Kijevu. 

Čini se da je konvoj u blizini zračne luke Antonov, samo nekoliko kilometara sjeverozapadno od Kijeva, piše Sky News. 

Foto: Reuters/PIXSELL

 

Snimke prikazuju i oštećeni most u Irpinu koji se nalazi južno od zračne luke Antonov. 

Ako je suditi prema fotografijama, one bi mogle značiti da ruske snage nastavljaju s pritiskom na ukrajinski glavni grad nakon što su polagano napredovale u posljednja dva tjedna.

Iako je u tijeku privremeno primirje u nekoliko gradova zbog humanitarnih koridora koji su uspostavljeni za evakuaciju stanovnika, Rusi su tijekom noći nastavili s napadima na veće ukrajinske gradove.  

Iz Sumija, grada na sjeveroistoku Ukrajine, uspješno je evakuirano 5.000 stanovnika. Moskva je najavila privremeni prekid vatre i za danas kako bi se evakuirali civili iz Kijeva, Mariupolja, Černihiva, Harkiva i Sumija.

Otkad je počela ruska invazija, Ukrajinu je napustilo dva milijuna ljudi.

Dosad su održana tri kruga pregovora, a pregovore će nastaviti ministri vanjskih poslova, ruski Sergej Lavrov i ukrajinski Dmitro Kuleba koji se planiraju sastati u Turskoj u četvrtak.

Svjetske države nastavljaju s uvođenjem sankcija Rusiji, SAD je najavio da će potpuno zabraniti kupovinu ruske nafte, a Rusiju napuštaju velike zapadne kompanije poput Coca-Cole, Starbucksa, McDonald'sa... 

VIDEO Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljni profil

Ključne riječi

Komentara 2

TA
TaxiTeheran
14:03 09.03.2022.

To je oduvijek bilo samo pitanje vremena.

SV
Sjeverni_vjetar
09:08 09.03.2022.

E moni Ukrainci vidite sad kako je slusat Amere zakuvali zatim pobjegli.Tako su napravili u Afganistanu sad gledaju iza granica kao ptice zlosutnice na drvetu..Gledaju profit bas ih briga za UA Sad im je najgore rusi ce nac sta suu radili u labaratoriju to ih boli.. A Zelenski komicar nije to za tebe nisi htio Minske sporazume sad bi s obe ruke prihvatio...Narod uvalio u tesku nesrecu i gubitak zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije