Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S PANDEMIJOM

Nova rigorozna pravila u Sloveniji: Svi javni službenici moraju se cijepiti, test više nije dovoljan

Pixsell
17.09.2021.
u 09:48

Premijer Janez Janša izjavio je da vlada od svojih mjera protiv širenja zaraza neće odustati, a restrikcije su od same najave jako povećale interes za cijepljenje, unatoč negodovanju i prosvjedima.

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji morat će se cijepiti protiv COVID-19, a negativan test na koronavirus više im neće biti dovoljan za dolazak na posao kao za ostale necijepljene građane, odlučila je slovenska vlada.

Da bi mogli raditi, svi će, ako do sada nisu cijepljeni ili već preležali bolest, morati dokazati da su dobili prvu dozu cjepiva do 1. listopada, a do 1. studenoga drugu dozu, osim ako se ne odluče za cjepivo Johnson&Johnson koje pruža zaštitu nakon jedne doze.
Odluku kojom želi dati primjer i ostaloj populaciji da se što prije cijepi vlada je donijela kasno sinoć na dopisnoj sjednici, a pojasnit će je detaljnije u petak na konferenciji za novinare.

Pooštravanje protuepidemijskih mjera po kojima je za rad, javni prijevoz, odlazak u trgovački centar, banku ili poštu te niz drugih aktivnosti potrebno imati COVID potvrdu o cijepljenju ili negativan test na snazi je od srijede, kada su u Ljubljani održane i demonstracije protivnika vlade protiv kojih je nakon izgreda intervenirala policija.

Prema objavljenoj anketi koju prenose mediji, protiv takvog je zaoštravanja mjera više od 40 posto ljudi, a mnogi tzv. PCT uvjete za rad smatraju diskriminatornima.

Ministar zdravstva Janez Poklukar to negira, pa je za Slovensku televiziju izjavio da vlada svojom odlukom samo daje stanovit "socijalni benefit" onima koji se cijepe i tako štite svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Premijer Janez Janša izjavio je da unatoč negodovanju i prosvjedima vlada od svojih mjera protiv širenja zaraza neće odustati, a  restrikcije su od same najave jako povećale interes za cijepljenje.

Vladin glasnogovornik za cijepljenje Jelko Kacin kazao je da je od početka ovog mjeseca broj cijepljenih na tjedan povećan za dva do tri puta, pa  bi u ovom tjednu moglo biti cijepljeno i do 35 tisuća ljudi.

Komentara 63

DU
Deleted user
09:54 17.09.2021.

Znači nije im bitno da nemaš covid 19 nego da si cijepljen, stvarno više mi ispada svrha da se nasilno cijepe nego borba protiv covid 19, takva im je logika!

DU
Deleted user
09:56 17.09.2021.

Ovo nije "borba" protiv virusa, nego je borba za profit koji se ostvaruje kroz prodaju cijepiva...

DL
dvanaest_legija
10:05 17.09.2021.

Kao i svaki totalitarizam u povijesti, i ovaj će nažalost završiti tek kad kad mu predvodnike bijesna rulja povješa po trgovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije