Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Nova pravila u Sloveniji: Neki putnici na granici neće morati pokazati PCR test

Slovenska vlada također je ažurirala popis zemalja koje tretira kao "crvene", epidemiološki riskantnije, a na kojoj je oko 135 zemalja.
10. travnja 2021. u 20:53 3 komentara 4624 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za neke će osim takvih testova s područja Europske unije i  Šengena vrijediti i oni provedeni u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Pula: Predstavljene promotivne aktivnosti HTZ-a za 2020. DENIS IVOŠEVIĆ, DIREKTOR TURISTIČKE ZAJEDNICE ISTRE 'Zelena putovnica na našoj granici bolji je potez od bilo koje kampanje'

Novom odlukom vlade među u Sloveniju će bez negativnog testa i karantene moći ući i akreditirani  novinari na službenom putu u inozemstvu te osobe koje dolaze iz neophodnih razloga vezanih na uklanjanje neposredne opasnosti za zdravlje, život, imovinu ili zbog mogućnosti nastanka  materijalne štete, ali se oni u roku 12 sati nakon prelaska granice moraju vratiti.

Jednaki izuzetak vrijedi pri povratku u Sloveniju i za dnevne i tjedne migrante koji rade u susjednim državama, te osobe koje su izaslane preko granice radi obavljanja usluga, ali uz uvjet  da se u zemlju vrate najkasnije u roku pet dana nakon odlaska.

Jedan dan u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar 'Prenapregnuta je situacija u bolnici' Sve je više mladih s težom kliničkom slikom: 'Najmlađi pacijent u KB Dubrava na respiratoru ima 23 godine'

Slovenska vlada također je ažurirala popis zemalja koje tretira kao "crvene", epidemiološki riskantnije, a na kojoj je oko 135 zemalja.

Oznaku crvene destinacije po novom je dobila cijela Austrija, kao i Danska, a u Španjolskoj sve administrativne jedinice su crvene, osim  Extremadure, Galicije, Balearskih otoka, Murcije i Valencije, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • Avatar EUJ
    EUJ:

    Nova pravila u Sloveniji: Neki putnici na granici neće morati pokazati PCR test ali če težko uz provjere, nedoumice i predrasude proći čvrstu Schengensku žilet žicu ukoliko dolaze u Europu iz smjera regije i zapadnog balkana.

  • Deleted user:

    A iz Rusije tamo nema mjera maski pa ni testiranja ako Rusija više ne vjeruje u pandemiju zašto mi?