Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dopunsko zdravstveno

Nova polica već dan nakon plaćanja duga

Tatjana Prenđa Trupec
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.01.2015.
u 00:13

U popis ortopedskih pomagala uvršteno novo inovativno pomagalo za djecu – invalidska kolica koja “rastu” s djetetom

Raskine li se polica dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a zbog duga, ugovaratelj će sada moći nakon podmirenog dugovanja zatražiti aktivaciju nove police, koja vrijedi od dana raskida prethodno važeće police. Dakle, može se izdati nova polica, bez prekida važenja i bez perioda od 15 dana za aktivacijski rok, odlučilo je jučer Upravno vijeće HZZO-a.

Izmijenjen je i dopunjen popis ortopedskih i drugih pomagala pa je u njega uvršteno novo inovativno pomagalo za djecu – modularna dječja invalidska kolica za prilagodbu i pozicioniranje ili tzv. kolica koja “rastu” s djetetom. U novi popis uvrštena je i nova generacija obloga za rane – vlaknaste celulozne obloge sa srebrom i dezinficijensom.

Uvrštena su i brojna istovrsna pomagala (invalidska kolica, štake, hodalice, toaletna kolica i stolci, elastično-kompresivna pomagala, ortoze, uređaji za očitavanje šećera u krvi, lancete i obloge za rane). Na liste lijekova HZZO-a uvršteno je ukupno 99 novih oblika lijekova. Pet novih lijekova uvršteno je na osnovnu listu, a na dopunsku 12. Na popis posebno skupih lijekova uvrštena su četiri nova lijeka. HZZO je osigurao sredstva za ugovaranje dodatnih postupaka PET/CT dijagnostike s Medikolom.

>> HZZO ima novi broj računa za uplate premija dopunskog osiguranja

Ključne riječi

Komentara 2

M9
Miroslav 91
06:26 30.01.2015.

u vrijem recesije kada se mora štedjeti na svemu i svačemu zapanjio me slučaj o kojem sam obavijestio i ministra zdravljag.Vargu.Naime moja majka je dobila a korištenje hodalicu preko HZZo-a koju je koristila smo par mjeseci.Kada sam istu htio vratiti HZZO-u u Vukovaru zapanjilo me je objašnjenje da je mogu vratiti tek nakon garantnog roka od tri godine.Hodalica je sada kao nova zapakirana na mome tavanu i čeka da prođe rok pa da je mogu vratiti u HZZO Vukovar.Interesira me kakav komentarna ovo ima predsjednik vlade i aktualni ministar zdravlja.Mirko Varga,Vukovar

BA
bajo2
09:57 30.01.2015.

informacije radi u austriji ima normalno"drzavno"zdravstveno koje se brine o svemu.kako?evo kako.ako ste oslobodjeni placanja recepata kolica,krevete i sva druga pomagala ne placate nista i ostaju vama nema vracanja.ako niste oslobodjeni onda platite jednom 31euro i isto ih nosite vasi su.kakvo dodatno osiguranje!kada si oslobodjen recepata,automatski si oslobodjen placanja tv-pretplate i telefona.ako nemas kucni telefon prebace ti na mobilni 25 eura svaki mjesec.vozis se za 10 eura mjesecno tramvajem i busom i popust na muzeje,bazene izlozbe sve automatski. za djecu vrtic i hort poslije skole gratis.knjige ionako.volio bi da ovo procita nas premijer i predsjednik i da si okace u urede kod sebe one fotografije sa sirotinjom i da se ne stide pokazati drugim drzavnicima kada dolaze u posjetu da smo mi jadna i siromasna drzava koja jos uz to i pljacka svoje"pucanstvo"!!!!!dodatno osiguranje,boze koje gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije