Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vještačenje pokazalo

Norveški masovni ubojica ipak boluje od paranoidne shizofrenije

\'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse
AFP/Pixsell
29.11.2011.
u 13:55

Još se ne zna hoće li psihijatrijsko vještačenje, odobri li ga komisija, prekinuti sudski proces

Norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik boluje od paranoidne shizofrenije, zaključili su psihijatri koji su procjenjivali njegovo mentalno stanje.

Smatraju da je bio u psihotičnom stanju tijekom dvaju napada 22. srpnja u kojima je ubio 77, a ranio 151 osobu.

Njegovo stanje nije bilo ništa bolje, javlja BBC, ni tijekom 13 intervjua koje su dvojica psihijatara održala s njim ne bi li utvrdili kakvo je zaista stanje njegova uma.

Podsjetimo, Breivik je sam priznao napade, ali ne smatra se krivim ni po jednoj točki optužnice.

Tvrdi kako da njegovi napadi bili užasni, ali "nužni" te kako se borio ne bi li obranio Europu od muslimanske invazije koju omogućuju "kulturalni marksisti“ norveške Radničke stranke uz pomoć Europske unije.

Dvojica psihijatara u svome su izvješću zaključila da je Breivik živio u svom "vlastitom svemiru zabluda u kojemu su sve njegove misli i čini vođeni zabludama".

Izvješće na 243 stranice revidirat će komisija norveškog odbora za sudsku medicinu, a Breivikovo suđenje trebalo bi početi 16. travnja sljedeće godine i trajati oko 10 tjedana.

Još se ne zna hoće li psihijatrijsko vještačenje, odobri li ga komisija, prekinuti sudski proces, ali gotovo je sigurno da će Breivik svoju kaznu služiti u psihijatrijskoj instituciji, a ne u zatvoru.

 

Komentara 35

LI
Licimur
14:16 29.11.2011.

da mu se sudi, moga bi maksimalno da dobije 12 god....ovako ga sklanjaju na ceo zivot....licemeri prokleti....prevarili ga...

Avatar Zag
Zag
14:21 29.11.2011.

da je musliman bio bi posve duševno zdravi terorist

RI
Riznica
14:10 29.11.2011.

Pa da, samo da nebi bio terorista proglasicete ga i sizofrenicarem... Izgleda da taj epitet teroriste treba da nose samo jedni drugi !!!.. koja ste vi banda ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije