Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehladna ruska noć

Noj Adam fanatično se borio za život, no uginuo je u kavezu

noj
DPA/PIXSELL
23.01.2013.
u 20:05

Noj Adam, zvijezda zoološkog vrta u Rusiji, uginuo je nakon što se pothladio jer su mu se smrznule noge na podu kaveza u noći u kojoj je nestalo struje

Noj Adam, zvijezda zoološkog vrta u Rusiji, uginuo je nakon što se pothladio jer su mu se smrznule noge na podu kaveza u noći u kojoj je nestalo struje, piše Daily Mail.

Neslužbena maskota zoološkog vrta Yuzhno-Sakhalinsk fanatično se pokušavao osloboditi nakon što je ostao zarobljen na betonskom podu. Toliko se trudio da mu je perje palo po podu. Čuvari u zoološkom vrtu pronašli su ga uginulog u ponedjeljak ujutro. Obdukcija je pokazala da je Adam uginuo od hipotermije. Provodi se istraga tko je kriv za smrt popularne ptice.

Udruge za zaštitu životinja za smrt krive zoološki vrt i osoblje u njemu koje nije pripremilo kaveze za zimsku sezonu. Aktivistica Melissa Malyarzhik kazala je da je Adam mogao uginuti zato što njegov kavez nije bio prekriven tankim slojem sijena i gnoja. Tvrdi da je prošlih zima taj sloj predstavljao toplinsku izolaciju za kaveze, no ove godine uprava zoološkog vrat odlučila je da ga neće stavljati.

>>Pomogao prijatelju: Ovčar staforda koji je šepao dogurao do bolnice

>>FOTO Pogledajte kako se životinje u ZOO-u nose sa snijegom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije