Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Plavec: Nogalo nezakonito smijenjen, na Srebrnjak dolazi OLAF

Prof. dr. Davor Plavec, pomoćnik bivšeg ravnatelja
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
10.12.2019.
u 21:00

Prof. dr. Davor Plavec o europskom projektu i zemljištu Brestovac.

Više od 13 tisuća ljudi do sada je potpisalo peticiju za ostanak dr. Bore Nogala na mjestu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, a podržavaju ga i suradnici. Razgovarali smo s prof. Davorom Plavecom, pomoćnikom ravnatelja za kvalitetu i članom Upravnog vijeća.

Zašto je smjena ravnatelja protupravna, kako tvrdite?

U Statutu točno piše kada se može smijeniti ravnatelj. Gradski kontrolni ured uopće nije nadležan za inspekcijski nadzor zdravstvene ustanove i ne može ocijeniti je li došlo do kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti. To ne može ni Upravno vijeće u ovom sastavu, pogotovo stoga što je jedan od tri člana Upravnog vijeća koji su glasali za smjenu, general-bojnik. Svaki prijam u službu oglašava se na oglasnoj ploči i web-stranici bolnice i svaki je naveden u izvještajima UV-u i Uredu za zdravstvo. Financijski izvještaj mjesečno se šalje Uredu. Osim toga, sve odluke koje se stavljaju na teret ravnatelju donijete su u prethodnom ravnateljskom mandatu.

Na pitanje je li ugrožen projekt Dječjeg centra kompetencije u translacijskoj medicini (CCTM) koji je Srebrnjak dobio od EK, resorni je ministar kazao da “ne vezuje nijedan projekt za osobu”. Kako komentirate tu izjavu?

Takvo nešto mogle bi izjaviti samo osobe koje nisu upoznate s projektom i jako me začudila takva izjava ministra. Radi se o najsloženijem projektu u RH. Pelješki most je od većeg financijskog značaja, ali ovo je projekt izuzetne složenosti. EK ga je proglasila jednim od ključnih projekata u području biomedicine za EU i vodećim takvim na svjetskoj razini. Njihovi su konzultanti ocjenjivali projekt na dvije razine dulji niz godina. To je zasigurno najsloženiji projekt ikad izveden u RH i svaka osoba koja je sudjelovala u njegovoj realizaciji izuzetno je važna. To je kao da izjavite da tvornica Rimac automobili može funkcionirati bez Mate Rimca ili da je Apple mogao bez Stevea Jobsa.

>>Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u nešem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Investicija od 43 milijuna kn: Dubrava dogodine dobiva kompleks bazena

>>Griješi li HDZ što snažnije u kampanji ne angažira Jakova Kitarovića?

>>Zašto predsjednički kandidati bježe od sučeljavanja

>>Danas dvoboj za proljeće - Bjelica: Protiv Cityja idemo na pobjedu

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
00:08 11.12.2019.

O cemu onda pricamo? Covjeka odmah vratiti na posao. Jos ih treba tužiti zbog toga sto su mu protupravno ucinili. Banda lopovska.

AE
Aedes2017
23:59 10.12.2019.

Bojim se da Bandić ima inseidera u OLAF u,jer,bilo bi suludo upropastiti 80 miliuna eura od EU donacije !!! Ako Bandić to učini ,bio bi to najveći skandal u Evropi na polju fondova !EU .

Avatar xenon
xenon
18:32 02.03.2020.

"Resorni ministar ne vezuje nijedan projekt za osobu”. Ako je to doista rekao onda je ovaj ministar pametniji i pošteniji nego svi dosadašnji zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije