Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomicanje sata

Ljetno računanje vremena: Policija upozorava vozače na nekoliko stvari

Autocesta
Foto: Borna Filić/PIXSELL
24.03.2018.
u 17:30

Policija upozorava i kako se dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala zbog čega vozači automobila trebaju biti posebno oprezni

Noćas započinje ljetno računanje vremena nakon što se sat s 2 pomakne na 3, a ovaj prelazak donosi i nova pravila za vozače.

Policija podsjeća kako prelaskom na ljetno računanje vremena prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju tako da se ne moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla tijekom vožnje.

Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Policija upozorava i kako se dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega vozačima ostalih vozila savjetuju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

– Uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa, vozače mopeda i motocikala podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige – upozorila je PU primorsko-goranska.

– Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti – dodali su.

Ne propustite i galeriju noviteta sa ženevskog auto-salona

Autocesta
1/20

Komentara 22

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
17:51 24.03.2018.

Valjda ide sa 2 na 3 sata, Karolina, de razmisli još jednom!

GU
Gumbar136
20:00 24.03.2018.

uvjek prihvačamo neke glupe ideje i prijedloge.

FU
furest
19:29 24.03.2018.

Vozaci treba se cuvati policijskih zasjeda da neizlete kune iz djepa nepotrebno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije