Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ne zaboravite – u nedjelju se pomiče sat

S ljetnim računanjem vremena prestaje obaveza paljenja svjetala na vozilima tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla
19. ožujka 2018. u 11:39 3 komentara 25092 prikaza
Ilustracija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed u nedjelju, 25. ožujka počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

Štoperica Adriana Prlić Ne dirajte satove bez argumenta jačih od lova na insekte

Ljetno računanje vremena u 2018. počinje 25. ožujka u dva sata tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata računa kao tri sata.

S ljetnim računanjem vremena prestaje obaveza paljenja svjetala na vozilima tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim dnevnim svjetlima.

Prelaskom na ljetno vrijeme, dolazi i do promjena u obračunu električne energije pa se struja potrošena od 8 do 22 sata obračunava prema višoj tarifi, a od 22 do 8 sati prema nižoj tarifi.

Ilustracija
1 / 18
Dilema Treba li ga ukinuti? Pomicanje sata ne godi zdravlju Pomicanje sata Pomicanje sata Šuica: Zalažem se za ljetno računanje vremena. Škrlec: Poslali smo snažan poziv EK Pomicanje sata Ljetno računanje vremena Europski parlament usvojio rezoluciju kojom predlaže odustajanje od pomicanja sata
roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

  • afer:

    Unaprijed se radujem važnim diskusijama koje nas čekaju o nesanici kokoša zbog pomicanja sata.

  • zoranos:

    O hvala u ponedjeljak me podsječate da drugu nedjelju sat ide naprijed. Niste mogli izdržati do petka - preveliko je to uzbuđenje?

  • jujo1:

    Svi smo mi budale nasjeli na taj trik ludog svicarca !!!!!!!!!