Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

NLO srušen nad Mongolijom bila je samo američka tajna vojna raketa

Valjak promjera 7,5 metara i manja kugla pali su s neba u zabačenu mongolsku stepu 19. veljače. Prva službena reakcija o tome ima nadnevak 1. ožujka.
28. veljače 2010. u 21:26 15 komentara 176 prikaza
Mongolija UFO1
Foto: news.mn
Pogledajte galeriju 1/3

Valjkasti čelični predmet promjera 7,5 metara i manji kuglastoga oblika pali su s neba u mongolskom predjelu Buren soum u pokrajini Tuv još 19. veljače. Mongolska glasila o tome izvještavaju s nadnevkom 1. ožujka. Vijest je donio tim stručnjaka iz Ulan Batora zajedno s ostacima predmeta. Na oplati se razabire broj 02728 pa u Mongoliji pretpostavljaju da je to jedan od 9000 satelita izvan uporabe koji nekontrolirano orbitiraju. Predmet je pao u pusti stepski predio kroz koji povremeno prolaze nomadski stočari.

Za razliku od Mongolaca, globalna amaterska mreža Satsee, koja prati poznate satelite i vrlo je djelotvorna u otkrivanju vlasnika (i svrhe) nepoznatih orbitera koje uoče, još su u subotu objavili da je više članova pratilo letjelice 09052C i 35939 nekoliko sati prije nego su nestali nad Mongolijom i predvidjeli su da će "orbitalno željezo" ondje pasti.

Oni tvrde da su to dijelovi američke rakete nosača Boeing Delta-2 ispaljene lani 24. rujna iz Cape Canaverala. Rakete su nosile pokusne uređaje vojne Agencije za raketnu obranu tzv. sustava STSS (Space Tracking and Suveillance System) za nadzor i praćenje balističkih projektila. Ostaci su to druge od dvije rakete koje su u orbitu postavile instrumente koji se trebaju dokazati u budućim satelitima za nadzor potencijalno neprijateljskih arsenala i omogućiti njihovo pravodobno presretanje, ako budu ispaljene.

Pentagon nije komentirao događaj u Mongoliji koji su neki bili prenapuhali sve do toga da je ondje srušen NLO. To je, u osnovi i točno, sve dok nije razotkriveno o čemu je riječ.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • Ugo Kajvez:

    Ameri špijaju ruse i kineze, nebu to dobro sjelo kod ovih .....

  • rezonancija:

    Ma gle matere ti pogledaj mongolsku inacicu 007...ovi likovi na lijevo....pa ja cu krepati...ej sad jebiga da bi bolje skuzili ne mogu uci unutra ..ha ah ha....ma ovaj svijet iz ispravne perspektive je beskrajni ha ha ha

  • -obrisani-:

    ma to su Marsovci za kamuflazú, namontirali necíje Registarske tablice....