Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNE VIJESTI

Njemački mediji: Nijemci bi mogli u Hrvatsku jer se pozicionira kao 'korona free'

Bild o odmoru u Hrvatskoj
Foto: Bild
1/2
24.04.2020.
u 15:11

"To je izuzetno dobra vijest za hrvatski turizam, pogotovo što se ove godine očekuje da bi se veći dio turističkog prometa mogao ostvariti automobilima", kazao je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić

Tiražne njemačke novine Bild objavile su kako bi njemački turisti ovo ljeto mogli u Hrvatsku, jer se počela pozicionirati kao "korona free" destinacija, prenose iz Hrvatske udruge turizma (HUT), čiji direktor Veljko Ostojić to ocjenjuje izuzetno dobrom viješću za hrvatski turizam. Prenoseći članak iz Bilda u kojem se spominje mogućnost turističkog putovanja Nijemaca u Hrvatsku, objavljenom u četvrtak ovog tjedna, iz HUT-a izdvajaju da je njemački ministar za gospodarsku suradnju i razvoj Gerd Muller najavio da će putovanja izvan Njemačke biti omogućena.

Bild piše kako je sigurno da će najpopularnije destinacije kod Nijemaca - Italija, Španjolska i Francuska, otpasti kao ovogodišnje destinacije za putovanja, a da bi ih Hrvatska mogla više privući jer se, kako pišu te novine, počela pozicionirati kao "korona free" destinacija.

>> VIDEO Prof. dr. sc. Nenad Ban savjetuje čega bi se građani trebali držati i nakon opuštanja mjera

U članku se prenose izjave direktora njemačkog predstavništva HTZ-a Romea Draghicchia, koji je istaknuo da u Hrvatskoj postoji mogućnost za osiguranje turizma uz uvjete fizičkog distanciranja, kao i da će do kraja svibnja hrvatske vlasti donijeti nove odluke o putovanju u zemlju.

"To je izuzetno dobra vijest za hrvatski turizam, pogotovo što se ove godine očekuje da bi se veći dio turističkog prometa mogao ostvariti automobilima. U tom je smislu Hrvatska kao autodestinacija u prednosti, pogotovo jer je još neizvjesno kako će se organizirati avionski promet", komentira Ostojić za Hinu.

Naglašavaći kako se sektor nada brzom dogovoru o regulaciji putovanja sa zemljama bližeg okruženja, poručuje da su turistički djelatnici već veliki dio priprema odradili te sada čekaju detaljne upute epidemiologa kako bi turistički objekti mogli početi s radom.

Predsjednik njemačkog udruženja putničkih agencija Norbert Fiebig kritizirao je izjave o potpunom otkazivanju ljetovanja izvan granica Njemačke, poručujuči da je važno donijeti odluke koje će omogućiti putovanja, ističući potrebu za polemikom, a ne za paušalnim otkazivanjem svih putovanja.

U Njemačkoj je do 3. svibnja na snazi upozorenje o restrikciji putovanja, a do kraja travnja odlučit će o novim mjerama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ninja1
Ninja1
16:51 24.04.2020.

Kada masa Nijemaca krene na more, Hrvatska neće zadugo biti corona free.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije