Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BROJKE RASTU VELIKOM BRZINOM'

Njemačka ipak razmišlja o strogim mjerama za Uskrs, političari zatražili izvanredni sastanak

Njemačka - nevrijeme
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.03.2021.
u 15:03

Prošlog tjedna vlada je razmatrala mogućnost potpune zabrane putovanja u inozemstvo ali se, kako javljaju mediji, u međuvremenu odustalo od te namjere

Moguće je da se ipak promijeni odluka o zatvaranju za Uskrs u Njemačkoj nakon što broj novozaraženih tamo i dalje raste. Takve informacije donosi više medija koji pišu kako sada premijeri nekoliko saveznih država namjeravaju prema Angeli Merkel ići s drugom vrstom pritiska, ne više da ublaži ili odustane od mjera i lockdowna, nego suprotno – da mjere pooštrava.

– Brojke rastu velikom brzinom i mi moramo razgovarati o tvrdom lockdownu za vrijeme Uskrsa u ponedjeljak ili najkasnije u utorak – rekao je premijer savezne pokrajine Baden-Württemberg Winfried Kretschmann koji je član Zelenih.

Tako nešto moglo bi se dogoditi sljedećeg mjeseca, 12. travnja, kada je na redu novi redovni sastanak šefova savezne i pokrajinskih vlada. Jučer je Institut Robert Koch objavio kako je broj zaraženih u Njemačkoj narastao za još 17.176, a preminulo je 90 osoba.

– U sljedećih nekoliko tjedana vidjet ćemo možemo li pandemiju držati pod kontrolom – rekao je Helge Braun, savjetnik Angele Merkel. 

 

Danas je cvjetnica, znate li što se slavi?

Komentara 3

DU
Deleted user
15:15 28.03.2021.

Karl Lauterbach nije "glasnogovornik vladajuće Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) za zdravstvena pitanja", nego je samoprozvani stručnjak za sve i sva koji dobiva puno previše medijskog prostora. Tip je zloguki prorok već desetljećima i do sada se niti jedna jedina njegovaa prognoza nije ostvarila! Ali svojim stalnim zahtijevanjem raznih "lockdowna" ide na ruku politici pa ga se tolerira. Prije 11 godina proglašen je najlijenijim zastupnikom u njemačkom parlamentu! A fora je u tome da je ljudima dosta ove igre oko corone i da ljudi više ne vjeruju politici. I da hoće svoju slobodu. I stoga toliko i njih putuje. A njemačka vlada pokušava sada ovime to spriječiti jer zakonskih osonova nema pa se sada opet lupa u gusle zvane corona! Reakcija djeteta u vrtiću!!!

BR
Branitelj2020
20:00 29.03.2021.

VL a zašto ne pišete o tome da je u petak 26.03.2021. njemački ustavni sud zabranio njemačkom predsjedniku da potpiše ratifikaciju odluke oba doma njemačkog parlamenta o EU sporazumu o zajedničkom dugu od 750 milijardi eura .tj. covid EU proračunaa na temelju uajedničke tužbe stranke Alternative fur Deutchland i 2.000 njemačkih građana .To znači da nema ništa od silnih miljiardi eura koje kao Pinokio Plenković obečava već gotovo godinu dana.

DU
Deleted user
19:54 28.03.2021.

Njemačka 80 milijuna stanovnika 90 osoba umrlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije