Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad nuklearki

Njemačka gasi svoje nuklearke vjerojatno već 2021.

nuklearka
AFP
30.05.2011.
u 13:10

U Njemačkoj je u pogonu još uvijek 17 nuklearnih elektrana. Na nedavnim testovima njihova je sigurnost ocijenjena kao katastrofalna

Crno-žuta vladajuća koalicija u Njemačkoj dogovorila je gašenje svih nuklearnih elektrana do 2021. godine, navodi DPA. U Njemačkoj je u pogonu još uvijek 17 nuklearnih elektrana. Na nedavnim testovima njihova je sigurnost ocijenjena kao katastrofalna, a netom nakon testova u Njemačkoj i druge su zemlje EU najavile slično provjeravanje sigurnosti. Njihovo isključenje trebao bi pratiti energetski prelazak Njemačke na druge vidove izvora energije, prvenstveno obnovljive. Postignutim sporazumom, kojem se najduže opirao liberalni FDP, predviđena je rezervna opcija po kojoj bi trima nuklearkama mogao biti produžen radni vijek do 2022. ako bi došlo do manjka električne energije. Osam najstarijih nuklearnih reaktora trebalo bi prema dogovoru isključiti odmah, no jednu bi se nuklearku i dalje držalo u stanju pripravnosti kako bi je se u slučaju potrebe moglo odmah pustiti u pogon. Odluci vlade Angele Merkel najviše je pridonijela nesreća u Fukushimi.

Komentara 35

OB
-obrisani-
18:34 30.05.2011.

Dotad ce se promijeniti vlada i energija, a zeleni ce po obicaju pocrvenit

PA
Pasdaran
21:31 30.05.2011.

Stockholm, Opet si smetnuo s uma Iran, Argentinu, Indiju, Pakistan, Južnu Koreju i Kanadu koji također posjeduju i grade nove nuklearke.

OB
-obrisani-
17:51 30.05.2011.

ha,ha,ha.....na sto je ovaj VL spao....... brisu napise i linkove o energiji....Fuj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije