Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRINKA PALADINO

'Josipov talent nije samo stvar edukacije, pa ne može svatko raditi ono što on radi'

Zrinka Paladino
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
28.03.2018.
u 14:29

Zadnjih pet mjeseci radi jedno popodne tjedno u jednoj privatnoj poliklinici gdje pregledava pacijente, no nije istina da se u privatnim hrvatskim klinikama mogu obavljati kompleksne operacije poput aneurizmi, za koje je on posebno stručan, piše Paladino.

Zrinka Paladino, supruga Josipa Paladina, obratila se svima koji su uputili poruke podrške nakon što je na Facebooku objavila da njenom suprugu nije obnovljen ugovor u KBC-u Zagreb.

U novoj objavi napisala je kako njen ''jučerašnji revolt'' nije bio žalopojka već tužan osvrt. Tvrdi kako je njen suprug ''još uvijek precizan'' te da ima sigurne ruke. Napisala je i kako nakon jučerašnjeg sastanka misli da ''priča s Rebrom za njega završava''.

Objavu prenosimo u cijelosti:

'Molim vas, sve koji ste nakon mog jučerašnjeg osvrta uputili poruke podrške i ljubavi, da uvažite moju ispriku što nisam u stanju i pojedinačno vam zahvaliti.

Moj jučerašnji revoltni post nije, kako sam i napisala, bio žalopojka, već tužan osvrt, ne samo na našu situaciju već i na opće stanje u zemlji. Znam da nismo jedini i da je sličnih priča puno i to je žalosno, no najžalosnije je od svega to što velik broj životno ugroženih pacijenata ima odavno dogovorene preglede i operacije kod mog supruga jer su tako željeli ili molili i što im je od Velikog petka nadalje spriječen pomoći.

Bez obzira na pojedine insinuacije, moj suprug još uvijek precizno operira i ima sigurne ruke i oči, s malim postotkom smrtnosti, i to je ono što pacijente privlači k njemu. Nažalost, njegov talent nije samo stvar edukacije pa ne može svatko raditi što on radi. Neki su stručnjaci zamjenjivi, neki ne. Izučio je mnoge krasne ljude koji će biti ili već i jesu kvalitetni operateri, ako ostanu u ovakvoj zemlji, no mogao je i sam učiniti još toliko dobra da je naprosto neshvatljivo što mu se to uskratilo.

Zna biti izgubljen, kao što je i sada uslijed ovakve divne podrške, no ponosan je i nakon jučerašnjeg sastanka mislim da priča s Rebrom za njega završava.

Zadnjih pet mjeseci radi jedno popodne tjedno u jednoj privatnoj poliklinici gdje pregledava pacijente, no nije istina da se u privatnim hrvatskim klinikama mogu obavljati kompleksne operacije poput aneurizmi, za koje je on posebno stručan.

Opreme za najkompleksnije zahvate strahovito su skupe i imaju ih samo rijetke bolnice.

Njegova borba za ostanak na Rebru bila je primarno borba za pacijente koji imaju pravo na usluge javnog zdravstva i nisu u mogućnosti plaćati operacijske zahvate pa je stoga i pisao ponižavajuće zamolbe za šestomjesečna produljenja na pola radnog vremena. No radio je dnevno i dvostruko dulje od te satnice i bio je tamo dok i posljednjeg pacijenta u redu ne bi primio. Postoje ljudi kojima novac nije presudan i zato se i mogu nesebično posvetiti poslu i pacijentima.

Nije ovo prvi put da nas njegov posao obiteljski puno košta. Mi smo i roditelji troje djece koja nas, nažalost, prečesto gledaju nesretne.

Pred desetak godina bio je smijenjen s mjesta ravnatelja KBC Zagreb zbog navodnih nepravilnosti pri dogradnji Rebra, na čije otvorenje nije bio ni pozvan, no nakon par godina presuda je glasila u njegovu korist, ali ga se zbog isteka mandata nije moglo vratiti na radno mjesto ravnatelja. Najveću životnu grešku je počinio mišlju da se uključi u planove izgradnje jedne privatne klinike u kojoj je planirao raditi kroz mirovinu, posljedice kojeg krivog poteza plaćamo već punih pet godina i tko zna koliko ćemo još dugo.

No i uza sve te udarce on je nevjerojatno uspješan operater i znam da nije lijepo hvaliti sebe ili svoje, ali ja to u ovom trenutku moram jer je primarno čovjek koji nije zaslužio da ga lošiji od njega poništavaju.

Upućuju mi se i poruke kako je posljednje vrijeme odbio neke pacijente koji su usto i prijatelji gradonačelnika Bandića, koje nemam snage ni komentirati.

Operira on i nadalje i najbliže gradonačelnikove ljude koji mu se po uspješno odrađenim operacijama više ne smiju niti javiti, a kamoli zahvaliti.

On je drugačiji i time što ne zna vratiti zlim ni onima koji su mu načinili najveće zlo. I to je zapravo dobro. Tako bi trebali svi.

Hvala vam svima", stoji u objavi na Facebooku.

 

Komentara 1

ZA
zanaše1
16:22 29.03.2018.

Paladino kao vrhunski liječnik i intelektualac kako dopuštaš takvu histeričnu patetiku svoje supruge.I drugi vrhunski liječnici su otišli u penziju gospodski, skromno bez histerije njihovih supruga. Ajde Zrinka napiši nešto o 18.3 milje kredita smuljanog sa mamom Šolom i sinovima u Karlovačkoj banki.Gospon doktor od "svjedoka" postao optuženik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije