Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad je 'sila'

Djevojka kažnjena s 90 eura jer je piškila na ulici, a onda su Nizozemke napravile - ovo

Mjehur, piškiti
Thinkstock
24.09.2017.
u 09:28

Skandal je izbio kada je sudac rekao 23-godišnjoj Geerte Piening da se trebala poslužiti pisoarom namijenjenom muškarcima.

Kada priroda učini svoje, brojne Nizozemke nemaju baš puno izbora, pa su u subotu prosvjedovale zbog manjka toaleta na javnim mjestima.

Nekoliko stotina žena "olakšalo" u četiri grada, ili u pisoarima namijenjenima muškarcima ili na ulici, objavila je udruga Zeikwijven ili u prijevodu "Žene koje piške".

 

 

Prosvjed je sazvan kao odgovor na to što je jedna žena kažnjena s 90 eura jer se pomokrila na ulici u Amsterdamu.

Skandal je izbio kada je sudac rekao 23-godišnjoj Geerte Piening da se trebala poslužiti pisoarom namijenjenom muškarcima.

"Znam da to baš nije praktično, ali može se", rekao je sudac, prenose lokalni mediji. 

Neke prosvjednice su se u subotu pomokrile po primjerku njegove presude.

 

Piening se žalila da u Amsterdamu postoje deseci pisoara, ali samo nekoliko toaleta za žene.

Tvrdi da joj je bila sila i da nije mogla učiniti ništa drugo neko se pomokriti na ulici.

Ključne riječi

Komentara 13

NV
NV
10:23 24.09.2017.

Da si pseto u hr mogla bi pišat gdje stigneš.

VI
Vito
10:17 24.09.2017.

Kojeg li licemjerja -može "piške", ali je "uvredljivo" kad napiše - ženu "stisnulo" pa je pišala na ulici __Koga to pokušavate zavarati??? __ Zar mislite da ovo čitaju mala djeca??? __ Ili da je "pristojnije" "tepati", nego jasno napisati što se dogodilo. __ Kad žena čučne i piša, onda je to "nepristojna" rečenica __ Kad djevojka čućne i piški, onda je to "pristojna" rečenica.

MA
mark13
15:35 24.09.2017.

E da je to napravio muškarac proglasili bi ga seksualnim manijakom ili ak bi naišla djeca, pedofilom i to posve slučajno, jer je kako piše priroda učinila svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije