Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOLI ZA POMOĆ

Nizozemac traži oca iz Hrvatske: Zna da se zove Gojko i da je radio kao konobar u Dubrovniku

Pogled iz zraka na staru jezgru Dubrovnika
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
25.09.2022.
u 22:44

- Pokušala je doći do mog oca tako što je poslala pismo za njega u hotel, ali nikad nije dobila odgovor - rekao je govoreći o svojoj majci

Nizozemac je u potrazi za svojim ocem, Hrvatom koji je 1966. godine radio kao konobar u hotelu Bellevue Dubrovnik. S obzirom na to da o muškarcu nema puno informacija, nada se da mu netko može pomoći u potrazi. 

- Moja majka, Nizozemka, bila je 1966. i 1967. na odmoru u Dubrovniku. Prve godine otišla je u hotel Bellevue. Druge je godine bila u drugom hotelu, ali srela je konobara iz hotela Bellevue. Hodali su tijekom njezinog odmora i 1 + 1 je nakon 9 mjeseci postalo 3. Pokušala je doći do mog oca tako što je poslala pismo za njega u hotel, ali nikad nije dobila odgovor. Nije jasno je li on ikada dobio njezinu poruku i znao za moje postojanje - poručio je Nizozemac za Total Croatia News

Hotel Bellevue Dubrovnik
Foto:

On je, naime, i sam pisao hotelu, no nikada nije dobio odgovor. Što se tiče imena, kaže da ga zna samo po majčinom izgovoru, jer ga otac nikada nije napisao - Gojko Smilonic.

- Nisam mogao naći nikoga s tim imenom, najsličnija imena su Smiljanić ili Smilović. Ako je još živ, ima osamdeset godina. Imam njegovu mutnu fotografiju - navodi Nizozemac koji 29. rujna na dva tjedna dolazi u Dubrovnik. 

VIDEO Otkrivamo kako je nastala pogreška u brojenju katolika: Za sve je kriv obrazac za popis.

Ključne riječi

Komentara 38

KO
koraknaprijed
06:10 26.09.2022.

Da je provesti DNK testiranje kroz bar Evropu,Hrvatska demografska slika vi se 100% promijenila ,imali bi duplo stanovnika. Tko kaze da su galebovi beskorisni.

RE
remarga
23:50 25.09.2022.

Konobar Gojko u Dubrovniku? Buraz moj, traži ga tamo negdje u Trebinju

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
05:30 26.09.2022.

bilo bi mi drago da nađe ćaću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije