Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKI BISKUP RADOŠ

'Nisam govorio protiv molitelja na Trgu, samo sam citirao Evanđelje!

Sveta misa u crkvci sv. Nikole povodom Dana Grada Čakovca
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
25.02.2023.
u 11:45

Biskupi Radoš istaknuo je u razgovoru kako nije čitao što se pisalo po društvenim mrežama, te da ono što je rekao na Čistu srijedu nije imalo "veze s Trgom niti s fenomenom".

Biskup varaždinski mons. Bože Radoš demantirao je za Večernji list napise na portalima i društvenim mrežama da je u svojoj propovijedi na Pepelnicu osudio molitvu tzv. muške krunice na Trgu. „Evanđelje toga dana bila je moja tema i ukratko sam ponovio riječi iz Evanđelja. Ništa drugo“, rekao nam je biskup Radoš, s kojim smo razgovarali u subotu dok se vozio na svetu misu u Ludbreg, dodajući da se taj evanđeoski odlomak čitao u cijeloj Crkvi toga dana tj. na Čistu srijedu.

„Ne znam zašto je to netko uopće izvukao, jer to nije moj stil, niti bih slao poruke oko nečega što nije konkretno predmet mojega zanimanja. Ljudima koji su bili ondje (na misi – op. D. P.) isključivo htio govoriti njima, govoriti o pravoj pobožnosti, pravom djelu ljubavi i pravome postu. Isus govori koji je to post, ovako činite tj. nemojte onako i ništa drugo. Mislim da je smiješno stavljati to sada u ovaj kontekst, jer ako se pročita Evanđelje to je to“, rekao nam je biskup Radoš, dodajući kako nije čitao što se sve pisalo po društvenim mrežama, premda su napisi, kako smo mu rekli, uznemirili mnoge vjernike i svećenike na društvenim mrežama, jer proizlazi da je biskup varaždinski protiv molitelja.

VIDEO:

„Ma nikako! Gdje bih ja sada ulazio u to“, rekao nam je biskup Radoš, ponovno naglasivši da je tumačio riječ Božju isključivo za ljude koji su se nalazili na misi, koji nemaju „niti veze s Trgom niti s tim fenomenom, nego smo naprosto čitali Evanđelje toga dana, Evanđelje koje nam daje put prema Uskrsu, prema pashalnom otajstvu, jer tri znaka koja Isus stavlja pred nas djela su pobožnosti i kako ih činiti i ništa drugo“.

„Citirao sam samo Evanđelje, misleći na Isusa i na sebe i ništa drugo. I prenoseći to ljudima koji su tamo, a ovo o čemu se piše nije bila moja tema. Niti primisao, niti bilo što drugo. To su insinuacije. To je smiješno! Jer to Kristu mogu staviti u usta, a ja stavljam njegove riječi u svoja usta i prenosim dalje. Ovo je sasvim nešto drugu i u takvu polemiku s oltara nikad nisam ulazio, niti mislim da je oltar mjesto za bilo kakvu polemiku. A svoje mišljenje o tome (krunici na Trgu – op. D. P.) nisam izrekao, jer ne poznajem potpuno fenomen, a nije niti mjesto gdje bi se o tome trebalo govoriti sa oltara“, rekao nam je biskup Radoš.

 

Komentara 61

Avatar KulturaOtkazivanja
KulturaOtkazivanja
12:03 25.02.2023.

Ti isti koji se bore protiv molitve na trgu podržavaju transrodne osobe bez identiteta i pojma o svom spolu da posvajaju djecu po zambiji. Uvjereni su da mogu birati spol, a svejedno im treba tona testosterona u igli da bi postali muško, kao i hrpa raznih operacija, međutim to je normalno. Gadite mi se, ali toleriram.

LL
Litos(l)av
12:22 25.02.2023.

Jasno je da nije ništa rekao protiv javne molitve. Citirao je tekst koji se odnosi na one koji osobnu molitvu promeću u javno samoisticanje, kako bi svoju osobu izdizali pred drugima. Naravno, javili su se oni koji su sjedili na ušima na vjeronauku sipati spinove, patke i politikanstvo. Kada se jave oni koji iz osobnog animoziteta prema akterima te molitve zna se da to čine nevjerodostojno s figom u džepu. Neka kvazipartizanka će eto tumačiti evanđelje hahaha

MT
mačak tom
12:12 25.02.2023.

VL - hoćete bi biti prvi mainstream medij koji će prenijeti činjenicu da je molitva pred bolnicom spasila više od 100 dječjih živita? OHRABRITE SE I IZNESITE TU ČINJENICU! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije