Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGROKOR

Grmoja: Imamo dokumentaciju koja će dokazati da su institucije zakazale

Nikola Grmoja
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/15
03.11.2017.
u 09:12

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista najavio je kako će predstaviti dokumentaciju koja dokazuje odgovornost visokih državnih dužnosnika za slučaj Agrokor.

Nikola Grmoja, zastupnik Mosta, u 9 je započeo konferenciju za novinare u Saboru.

Grmoja je kazao kako će na prvoj sjednici povjerenstva za Agrokor iznijeti dokumentaciju koja će dokazati da su institucije ove države u slučaju Agrokor zakazale.

– Ovdje je riječ o dopisu financijske policije od 15. ožujka 1994. godine. To je izvješće dostavljeno na ruke Vladimira Šeksa. Radi se o kontroli Agrokora koju je provela financijska policija – kazao je Grmoja.

Dodao je kako je kontrola utvrdila da je pravna osoba Agrokor d.d. sklopila s bankom u tri navrata ugovore o kratkoročnom kreditu 1991. godine. Najvažnije je što je iznos od 240 milijuna hrvatskih dinara Zagrebačka banka uplatila na žiroračun prije nego što je donesena odluka o odobrenju, kaže Grmoja.

Rekao je i kako je dio novca nenamjenski trošen te da je Šeks vodio istražno povjerenstvo i da ''nikada nije ništa rasvijetljeno''.

Dodao je kako dokumentaciju ima danima te je danas odlučio iznijeti to u javnost.

Nikola Grmoja
1/4

 

– Ovaj dokument pokazuje da je Vladimir Šeks znao da su se sredstva kredita nenamjenski trošila – ponovio je Grmoja.

Odgovornost za Agrokor nema samo HDZ nego i SDP, naravno manje, jer je bio manje na vlasti, objasnio je Grmoja i dodao da su potezi Slavka Linića možda bili najgori potezi i najveće pogodovanje otkad je Hrvatske.

Poručio je i da će odmah predložiti da se za svjedoka pozove Vladimira Šeksa.

Prema ovim dokumentima, u razdoblju od 10. listopada 1991. do 15. listopada 1991. izdani su krediti u ukupnom iznosu većem od 1,2 milijarde dinara.

Kredit u iznosu od 240 milijuna dinara Zagrebačka banka doznačila je pravnoj osobi na žiroračun i s njom sklopila ugovor o kreditu četiri dana prije nego što je kreditni odbor donio odluku o odobrenju.

– Istodobno je pravna osoba u razdoblju od 7. listopada 1991. do 23. prosinca 1991. godine od različitih dobavljača kupila 59,948.115 kilograma kukuruza u ukupnoj vrijednosti od 379,988.361 dinara, pa iz toga proizlazi da je u ovom razdoblju, od ukupno ostvarene svote kredita u iznosu od 1.016,574.714 dinara, pravna osoba nenamjenski utrošila iznos od 636,586.353 dinara – stoji u izvješću.

Pogledajte video - Todorići - Od raja do sloma!

Komentara 109

ST
stric7
09:04 03.11.2017.

...možda nam grmoja otkrije zašto su sektaši inzistirali na arbitraži INA - MOL iako se znalo da RH tu stoji slabo a sektaši su iznosili tvrdnje da sigurno dobivamo i da stojimo fantastično...

DU
Deleted user
09:25 03.11.2017.

U Hrvatskoj drzavi najveci je problem sto se ne postuju i primjenjuju zakoni RH koji su mrtvo slovo na papiru,Od vrha i prema dole postoje interesni umrijezeni prijatelji i lobiji koji koji su alfa i omega u drustvu.

MO
mobitel20
09:29 03.11.2017.

Aaa jake li "optuzbe" ! Nisam poklonik Vladimira Seksa(iz vise razloga), ali ovo je smijurija ! Jos to danima najavljuje kao "dokumente koji ce uzdrmati vladajuce", hahahaha...Notorna je cinjenica da su Mostovci izrijekom navodili da "HDZ stiti Todorica", a sadaada oni sa svojim laprd.anjima, zajedno sa SDP, najvise pomazu Todoricu !!! Govore isto sto i on...Ovi ljudi su krunski dokaz koliko je stetna ovakva demokracija...Samo bombasticno larmaju, zbunjuju ljude koji, naravno, ne mogu znati sto je istina a sto najbezobraznija kleveta. Ovakvi kao MOST ,SDP i slicni, bi najradije da cijela Hrvatska "potone", da bi onda oni mogli uskociti u neki camcic...Zdusno im pomazu i razni domaci i strani botovi i hejteri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije