Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tužitelji kao svjedoka protiv Todorića žele i Branka Mikšu

Predloženo je da se u odnosu na Todorića saslušaju 33 svjedoka, a sud je smatrao da bi boravkom na slobodi on mogao utjecati na njih 17
02. studenoga 2017. u 06:59 5 komentara 2842 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Ivica Todorić još je nedostupan hrvatskom pravosuđu, a sa sigurne udaljenosti, vjerojatno iz Londona, preko objava na svom blogu, nastavlja napadati Vladu Andreja Plenkovića. Zadnji put na blogu se oglasio 31. listopada, a taj je dan na oglasnoj ploči zagrebačkog Županijskog suda objavljeno i zašto mu je određen istražni zatvor u aferi Agrokor.

Ivica Todorić Optužbe bez pravorijeka Miljenici politike obogatili su se uz pomoć države pa postali lica s tjeralica

Sudske obavijesti na oglasnu ploču stavljaju se kada se osumnjičeniku ili optuženiku neka odluka ne može dostaviti, pa sada Todorić iz prve ruke može pročitati zašto je sudac istrage smatrao da samo njemu treba odrediti istražni zatvor u aferi Agrokor. Kao što je poznato, Todoriću je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a u njegovu slučaju tužiteljstvo predlaže saslušanje 33 svjedoka. Među predloženim svjedocima je i Branko Mikša, bivši gradonačelnik Zagreba. Iako je tužiteljstvo smatralo da bi boravkom na slobodi Todorić mogao utjecati na sve njih, sudac se s tim nije složio, odnosno smatrao je da takva opasnost postoji za 17 svjedoka.

Drugim riječima, da je Todorić dostupan, u Remetincu bi bio dok ne bi bilo ispitano tih 17 svjedoka, nakon čega bi bio pušten da se brani sa slobode. Među svjedocima, za koje sud smatra da postoji opasnost da bi Todorić na njih mogao utjecati su Ante Todorić, Stjepan Ledić, Igor Čičak, Saša Galić i Gordan Radin, koji su bili članovi uprave Agrokora te su bili svakodnevno u kontaktu s Todorićem. On im je bio nadređen, a oni su sudjelovali i u donošenju godišnjih financijskih izvješća Agrokora, koja su sada predmet inkriminacije. Dosadašnja istraga otkrila je da je Agrokor funkcionirao na čudan način, a neki svjedoci iskazivali su da se sjednice uprave nisu održavale, a nema ni zapisnika s tih sjednica.

Među svjedocima za koje sud smatra da bi Todorić boravkom na slobodi mogao utjecati su i Branko Mikša, Mirko Novosel, Tatjana Rukavina, Viktorija Svič, Hans Christian Jacobson i Gilles Andre Roger Metetal koji su bili članovi nadzornog odbora. Todoriću je istražni zatvor određen i zbog mogućeg utjecaja na Branka Tarnika, dugogodišnjeg direktora financija Agrokora, koji je povezan i s poslovanjem Agrokora AG, koji ima sjedište u Švicarskoj.

Ispitivanje svjedoka ne može početi dok rješenje o istrazi ne postane pravomoćno, što se još nije dogodilo.      

Miroslav Mišković i Ivica Todorić TAjKUNSKE 
tajne VEZE Srpski i hrvatski bogataš imali su velike planove - Mišković preživio, Todorić u škripcu Todorićev blog Objava na blogu Todorić: 'Podnosim kaznenu prijavu protiv odgovornih za kriminal' Andrej Plenković ANDREJ PLENKOVIĆ 'Oporba je promijenila retoriku i postala glasnogovornicima Todorića'
vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
Advanced Driver Assistance Systems
CVH
Kako funkcioniraju napredni sustavi za podršku vozaču pri upravljanju vozilom (ADAS)?
  • siskic:

    ovo je jedan iz devedesetih.

  • Miške 3:

    Branku Mikša možete staviti soli na rep. On kao konzul JAR u Hrvatskoj ima diplomatski imunitet.

  • darwil:

    Ovaj Mikša je bio pametan i ne previše pohlepan.Kda se vrtila najveća lova on je bio sve prisutan i onda potiho nestao.Sada ga treba priupitati za njegovu stečenu lovu i kafiće.