Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA LAKE ZARADE

Nigerijka joj se predstavila kao američki marinac, prodala joj priču o zaradi dva milijuna dolara pa joj uzela 25.000 eura

Mobilne aplikacije za plaćanje putem mobilnih telefona
Luka Stanzl/PIXSELL
26.08.2022.
u 08:44

Neka satisfakcija može joj biti to što je zbog te prevare sada optužena 33-godišnjakinja državljanka Nigerije

Da nema brze zarade doznala je jedna Bjelovarka koja je nasjela na klasičnu priču o zaradi veće sume novaca pa ostala bez 185.600 kuna.

Neka satisfakcija može joj biti to što je zbog te prevare sada optužena 33-godišnjakinja državljanka Nigerije. Tereti ju se da je u studenom 2018.  u Bjelovaru, putem društvene mreže kontaktirala oštećenicu. Lažno joj se predstavila kao kao američki marinac.

- Poslat ću ti dva milijuna dolara. Tebi bi od te sume pripalo dva posto - prvo joj je kazala.

Oštećena joj je povjerovala, a onda je uslijedio novi zahtjev.

- Paket je poslan, no moram platiti carinu. To iznosi 5000 eura, a ja to nemam pa te molim da mi to uplatiš na račun - kazala je Nigerijka oštećenici.

Naivna oštećenica je u to povjerovala pa je platila 5000 eura. Uskoro je došao novi zahtjev u kojem je "marinac" tvrdio da je carina zaplijenila paket i da sada treba uplatiti 37.000 eura.

Oštećenica je ovaj put uplatila 20.000 eura nakon čega je valjda posumnjala da je ipak prevarena. Ostala je bez 25.000 eura, odnosno 185.600 kuna.   

>> VIDEO Detalji ubojstva kod Zrća: Državljanin Srbije pucao u Crnogorca, sukobili su se ispred noćnog kluba


 
Ključne riječi

Komentara 2

BE
Beyonder
12:09 26.08.2022.

Toj babi treba dati skrbnika da brine o financijama jer ih sigurno nije sama zaradila

IG
igorl
10:04 26.08.2022.

Prijevara popularno zvana "nigerijski princ". Znana jos od prapocetaka interneta i spama. Zgodno je znati da jos ima netko da to veslo posise. Covjek bi pomislio da nakon 30 godina nema vise zrtava, ali kak vele: "every minute a new sucker is born".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije