Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKA ROŠADA Za čelnika Vijeća iznenađenje iz HDZ-a

Ni Ž. Kalaš ni Rošin – u fotelju će mladi Gojo

18.06.2009.
u 19:19

Željko Kerum, gradonačelnik Splita, potvrdio nam je današnje pisanje Večernjaka da su on i HDZ dogovorili podjelu vlasti u gradu Splitu i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Ništa nije potpisano, ali za funkcioniranje grada važna je većina. Naša će biti komotna, čak 16 mandata – rekao nam je Kerum. Uz devet njegovih i četiri HDZ-ova, računa i na nezavisnu Ljubicu Vrdoljak te dva pravaša.

Nije “gotova stvar”
Premda su svi mediji, osim Večernjaka, najavljivali kao “gotovu stvar” da će poznati splitski arhitekt i urbanist Jerko Rošin, osobni prijatelj i suradnik premijera Ive Sanadera, biti novi predsjednik splitskoga Gradskog vijeća, to se neće dogoditi!

– Ne bih htio ni volio biti predsjednik Gradskog vijeća i mislim da neću – izjavio je danas za Večernjak Jerko Rošin i istaknuo kako je spominjanje njegova imena samo ćakula. Ima, dodaje, puno drugih zaduženja (saborski je zastupnik, vlasnik privatne tvrtke) i može, i bez toga da zasjedne u fotelju čelnika Gradskog vijeća, puno učiniti za Split.

Kako, međutim, doznajemo iz više izvora, između Keruma i HDZ-a dogovoreno je da predsjednik novoga splitskog parlamenta bude mladi, 30-godišnji hadezeovac Tomislav Gojo.

“Nepoznat” pravnik
Po struci je dipl. pravnik, obnaša dužnost tajnika u Osnovnoj školi Lučac. Bio je vijećnik HDZ-a i u prošlome sazivu Gradskoga vijeća, a na proteklim lokalnim izborima za Grad Split bio je 8. na listi HDZ-a. Javnosti je uglavnom nepoznat. Nije do sada bio medijski eksponiran, a oni koji ga poznaju kažu da je vrlo strpljiv i pošten. Dugogodišnji je član HDZ-a, bio je angažiran kao čelnik splitske Mladeži te stranke. Bliski je suradnik šefice splitskoga HDZ-a Željane Kalaš.

Željko Kerum nije htio potvrditi da će Gojo biti predsjednik Gradskog vijeća.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije