Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Nezavisni Bojan Dadasović izabran za predsjednika Vijeća, uz potporu SDP-ove koalicije

Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Siska
Nikola Cutuk/PIXSELL
16.06.2021.
u 12:14

Također je, zbog neslaganja sa ovakvim ishodom konstituiranja Vijeća, još prije sjednice ostavku podnijela izabrana vijećnica s te nezavisne liste Iva Šegović, koju je zamijenio Marko Rafaj.

Nezavisni Bojan Dadasović je izabran danas za predsjednika sisačkog Gradskog vijeća uz 12 glasova ZA, osam protiv i jedan suzdržani glas. Protiv  su glasali predstavnici  HDZ-ove koalicije, a za njegovo imenovanje troje vijećnika Nezavisne lista Bojana Dadasovića, vijećnik Nezavisne liste Zorana Sertića i SDP-ova koalicija. Srećko Telar iz Domovinskog  pokreta bio je suzdržan.

 Za potpredsjednike Vijeća, uz isti omjer glasova, su izabrani Zoran Sertić (nezavisni) i Miša Majkić Vukčević (SDP).

 Čestitajući svim vijećnicima novoizabrani predsjednik Vijeća ponudio je svima suradnju.

„U ovom trenutku zapala nas je sve odgovorna funkcija kroz koju mi moramo pokazati ozbiljnost, naše stranačke sitne interese staviti sa strane i raditi u interesu svih građana, a koji se neki na 300 metara odavde  nalaze u kontejnerima. Radi svih njih trebamo pokazati ozbiljnost i krenuti raditi. Ja vam svima,  kao predsjednik Gradskog vijeća, mogu jamčiti da ću sve vaše prijedloge razmotriti i sukladno odredbama poslovnika i zakona i uvrstiti ih u dnevni red sjednica. Od vas očekujem konstruktivnu raspravu. Svi imate jednaka prava i jednake dužnosti u ovom gradskom vijeću te očekujem od sviju konstruktivni rad, dijalog i zajedništvo. Nažalost, danas nismo poslali poruku zajedništva iz Grada Siska, a to je ono što sam ja od početka zagovarao i moja nezavisna lista. Nije to dobar početak, ali vas pozivam sve na suradnju i da zajedno djelujemo u općem interesu. Naš grad je to zaslužio, živimo u najljepšem gradu kontinentalne Hrvatske i pokažimo ozbiljnost i krenimo u ozbiljni rad.“ – rekao je Bojan Dadasović prilikom preuzimanja dužnosti predsjednika Vijeća.

Naime, Nezavisna lista Bojana Dadasovića zalagala se da njihov prijedlog za predsjednika vijeća podrže svi vijećnici, i HDZ-ove i SDP-ove koalicije, no do toga u konačnici nije došlo.

Također je, zbog neslaganja sa ovakvim ishodom konstituiranja Vijeća, još prije sjednice ostavku podnijela izabrana vijećnica s te nezavisne liste Iva Šegović, koju je zamijenio Marko Rafaj.

 Ovakvim ishodom može biti zadovoljna sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) kojoj je prijetilo da većinu u Vijeću odredi HDZ s nezavisnim vijećnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije