Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANO NARANČASTO UPOZORENJE

Kiša i tuča na sjeveru, u Zagrebu vjetar otpuhao krov: 'Pola sata je 'letio po zraku''

Foto: Čitatelj 24sata
1/14
29.06.2020.
u 18:33

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narančasto upozorenje za zagrebačku regiju

U poslijepodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo sjeverni dio Hrvatske. Kiša i tuča donijele su značajno osvježenje pa je tako temperatura u Varaždinu pala na 18 stupnjeva. Na ivanečkom području padala je tuča veličine lješnjaka, javlja HRT.

Podsjetimo, državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narančasto upozorenje za zagrebačku regiju, najavljujući kišu, jak vjetar i moguće grmljavinsko nevrijeme u Međimurju i Hrvatskom zagorju. 

VIDEO Nevrijeme na sjeveru zemlje

Jak vjetar koji je u ponedjeljak u Zagrebu počeo puhati u popodnevnim satima, doslovce je 'otkinuo' limeni krov sa stambene zgrade u zagrebačkom naselju Malešnica. 

- Sjedio sam u sobi i najednom vidio kako se krov sa susjedne zgrade dignuo u zrak. Vjetar je bio dosta jak i nekako je uspio otrgnuti cijelu sjevernu stranu krova sa stambene zgrade, dobrih pola sata krov je 'letio po zraku' sve dok se vrijeme nije malo smirilo. Mislio sam da će cijeli krov negdje odletjeti, no letjeli su komadići lima i drveta koji su također mogli nekog ozlijediti - ispričaoje čitatelj za 24 sata.

DHMZ je najavio i moguće nevrijeme uz granicu sa Slovenijom te u Slavoniji. Vjetar bi trebao biti slab do umjeren jugozapadni i južni, u središnjim i istočnim područjima u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i s olujnim udarima.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Barbasmora
19:56 29.06.2020.

Samo bog iznad hrvata?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije