Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJGORE IPAK PROŠLO

Narančasto upozorenja za dvije regije: DHMZ objavio što nas čeka u idućim danima

Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
26.07.2023.
u 07:46

Danas će vrijeme biti promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, uglavnom na istoku i Jadranu i pljuskovi s grmljavinom, a još je tijekom jutra lokalno moguće nevrijeme.

Za gotovo cijelu Hrvatsku danas je izdano žuto upozorenje. Lokalno su mogući jaki grmljavinski pljuskovi. U narančastom je Kvarner i Velebitski kanal zbog opasnosti od jakih udara vjetra. Danas će vrijeme biti promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, uglavnom na istoku i Jadranu i pljuskovi s grmljavinom, a još je tijekom jutra lokalno moguće nevrijeme. Poslijepodne dulja sunčana razdoblja, ponajprije u zapadnim krajevima. Zapuhat će umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u gorju sjeveroistočni, popodne u slabljenju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, uglavnom podno Velebita i olujna, a na jugu i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 23, na Jadranu između 26 i 31 °C.

Video: Olujna tuča uništila stakla brojnih automobila u Dramlju: 'Ovako nešto nisam nikad doživjela'

7:43 - U četvrtak i petak će na Jadranu biti vedro, javlja DHMZ. U unutrašnjosti malo oblaka, a uz lokalno jači razvoj oblaka pokoji pljusak moguć je u popodnevnim satima u središnjim krajevima. U subotu zatim porast naoblake na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti, ponegdje i kiša. U petak će na kopnu zapuhati do umjeren jugozapadnjak koji će u subotu okrenuti na slab do umjeren sjeverni vjetar. Na Jadranu će nakon umjerene bure i sjeverozapadnjaka krajem četvrtka zapuhati jugo. Temperatura zraka u porastu.

Foto: DHMZ

7:04 - Sinoć je pojedine dijelove Zagreba zahvatilo nevrijeme. Grmjelo je i padala je jaka kiša. Ponegdje je snažan vjetar nosio sve pred sobom. 

Video: Nemili prizori oluje sa zagrebačkih ulica: Snažan vjetar nosi sve pred sobom

6:15 - Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kapm-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom), javlja HAK.

GALERIJA Nevrijeme u Hrvatskoj

Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
1/44

 

Foto: DHMZ

6:00 - "Od četvrtka stabilnije - u unutrašnjosti uglavnom suho te djelomice ili čak pretežno sunčano, uz postupan porast temperature zraka. Ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle, uglavnom uz rijeke. Na Jadranu od četvrtka pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Na sjevernom dijelu povremeno može biti umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, od petka jugozapadni i jugo.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije