Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavao Miljavac:

Neupitni ratni put, autoritet i znanje Milijana Brkića presudni da postane ministar branitelja

Pavao Miljavac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
09.03.2016.
u 12:47

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije predložila je svog kandidata za ministra hrvatskih branitelja – dr. sc. Stjepana Šterca

Na sastanku upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora jednoglasno je donijeta odluka da se pruži potpora kandidaturi Milijana Brkića za ministra branitelja. "Smatramo da će Milijan Brkić svojim neupitnim ratnim putem, političkim autoritetom, znanjem i organizacijskim sposobnostima uspješno obnašati tu odgovornu i zahtjevnu dužnost na dobrobit svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Uvjereni smo, kako će ova potpora Hrvatskog generalskog zbora pridonijeti konačnom imenovanju Ministra branitelja", poručio je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac. Na taj način, generali su se pridružili zagrebačkoj Hvidri i drugim udrugama koje su podržale glavnog tajnika HDZ-a.

Istodobno, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije predložila je svog kandidata za ministra hrvatskih branitelja. "Temeljem premijerova otvorenog poziva braniteljskim i stradalničkim udrugama iz Domovinskog rata i razvidne volje za iskazivanjem poštovanja njihove želje pri imenovanju maksimalno kompetentne osobe kao vodeće osobe Ministarstva branitelja, iskazujemo naš prijedlog i ističemo dr. sc. Stjepana Šterca koji je sukladno svojim kompetentnostima, naš izbor. Uvjerenja smo da njegovo iskustvo, obrazovanost i organizacijske sposobnosti, zaslužuju pozornost premijera".

Sudionik je Domovinskog rata te je od studenoga 1991. obnašao dužnost ravnatelja Odjela za specijalni rat Ministarstva obrane RH. Jedan je od osnivača Instituta Ivo Pilar, Hrvatskih studija i časopisa Društvena istraživanja, te bio član Vijeća za demografski razvitak RH, član Savjeta za prostorni razvoj RH, član Predsjedničkog vijeća, član Povjerenstva za sukcesiju Vlade RH i bio svjedok u Haagu u obrani hrvatskih generala. Inače, Stjepana Šterca spominjalo se kao ključnu osobu u ministarstvu obitelji, useljeništva i demografskog razvoja koje nikada nije zaživjelo. 

Podsjetimo, dio vukovarskih branitelja oko Zdravka Komšića za svog su kandidata istakli Branka Borkovića, dok su Vukovarci blisku Stožeru poduprli kandidaturu Milijana Brkića.

>> Udruga udovica hrvatskih branitelja kandidirala Stjepana Šterca za ministra branitelja

Komentara 16

TU
TU
20:22 09.03.2016.

Sve je to uredu, ali je kriminalac i plagijator i time je gov.o. Moje poštovanje nema ni on ni ti koji ga braniš. Branitelj.

OM
omer
07:17 10.03.2016.

ma bilo koji od ovih navedenih samo nemojte nepismenog bosanca Vasu jer naši branitelji ipak su zaslućili časnog ministra a ne prevaranta i falsifikanta.

Avatar mama mia
mama mia
16:47 09.03.2016.

Vaso kao plagijator najbolje je rješenje on će kao takav vratit braniteljima "oduzeto" im dostojanstvo ha ha ha haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije