Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nered užasava građane, a 'kuća strave’ nikog ne zanima

Gradske službe pokušale su riješiti problem, ali nisu se baš nešto proslavile. Centar za socijalnu skrb i veterinarska inspekcija još su manje učinili...
23. prosinca 2014. u 14:00 1 komentara 2229 prikaza
nered
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Prošlo je već dvije godine otkako smo prvi put pisali o neredu u dvorištu obiteljske kuće u Ivanjskoj ulici u Koprivnici te agresivnim psima i mačkama o kojima bi kao trebali skrbiti teško bolesni umirovljenik i njegova kći. Iako smo upozoravali na nehumane uvjete u kojima svi zajedno žive, gotovo ništa se dosad nije promijenilo.

Centar za socijalnu skrb

U to se može uvjeriti svatko tko prođe kraj kuće tik do Podravkina parkirališta. Koprivnički Centar za socijalnu skrb zaključio je da nema razloga za postupanje, a veterinarska inspekcija je utvrdila da je sa životinjama sve u redu i da psi nisu na prekratkim lancima.Nešto je pokušavalo jedino komunalno redarstvo, ali se ni oni nisu proslavili.

– S obzirom na to da je vlasnici oduzeta poslovna sposobnost, gradske službe u lipnju su uputile dopis Centru za socijalnu skrb sa zahtjevom da se njezin skrbnik aktivno uključi u rješavanje problema. Centar nas je potom obavijestio kako je obavljen razgovor sa skrbnikom koji je navedenu nekretninu tijekom ljetnih mjeseci djelomično uredio – kazali su iz gradske uprave.

Dodali su da su krajem studenog ponovno pokrenuli postupak za izdavanjem obveznog prekršajnog naloga zbog nereda.

– Zbog lošeg vremena skrbnik je zatražio produljenje roka od tjedan dana. Zadnjim uvidom komunalnog redara, 10. prosinca, utvrđeno je da je započelo čišćenje dvorišta navedene nekretnine. Uklanjaju se limenke i uređuju se obrasle biljke – odgovorili su nam nedavno iz gradske uprave.

Veterinarska inspekcija

Istaknuli su da se u dvorištu nalazi ukupno osam pasa.

– Psi vizualno izgledaju dobro, no vrlo su agresivni. Stanje pasa nije se promijenilo od zadnje intervencije veterinarske inspekcije – završili su iz gradske uprave.

Na žalost svih građana i susjeda, niti do jučer dvorište nije očišćeno od smeća.

'Mali' nametnik
Ulazeći u automobil primijetila je nešto neobično u vratima: Kada je shvatila o čemu se radi, preuzeo ju je strah
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija