Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Nered užasava građane, a 'kuća strave’ nikog ne zanima

nered
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
23.12.2014.
u 14:00

Gradske službe pokušale su riješiti problem, ali nisu se baš nešto proslavile. Centar za socijalnu skrb i veterinarska inspekcija još su manje učinili...

Prošlo je već dvije godine otkako smo prvi put pisali o neredu u dvorištu obiteljske kuće u Ivanjskoj ulici u Koprivnici te agresivnim psima i mačkama o kojima bi kao trebali skrbiti teško bolesni umirovljenik i njegova kći. Iako smo upozoravali na nehumane uvjete u kojima svi zajedno žive, gotovo ništa se dosad nije promijenilo.

Centar za socijalnu skrb

U to se može uvjeriti svatko tko prođe kraj kuće tik do Podravkina parkirališta. Koprivnički Centar za socijalnu skrb zaključio je da nema razloga za postupanje, a veterinarska inspekcija je utvrdila da je sa životinjama sve u redu i da psi nisu na prekratkim lancima.Nešto je pokušavalo jedino komunalno redarstvo, ali se ni oni nisu proslavili.

– S obzirom na to da je vlasnici oduzeta poslovna sposobnost, gradske službe u lipnju su uputile dopis Centru za socijalnu skrb sa zahtjevom da se njezin skrbnik aktivno uključi u rješavanje problema. Centar nas je potom obavijestio kako je obavljen razgovor sa skrbnikom koji je navedenu nekretninu tijekom ljetnih mjeseci djelomično uredio – kazali su iz gradske uprave.

Dodali su da su krajem studenog ponovno pokrenuli postupak za izdavanjem obveznog prekršajnog naloga zbog nereda.

– Zbog lošeg vremena skrbnik je zatražio produljenje roka od tjedan dana. Zadnjim uvidom komunalnog redara, 10. prosinca, utvrđeno je da je započelo čišćenje dvorišta navedene nekretnine. Uklanjaju se limenke i uređuju se obrasle biljke – odgovorili su nam nedavno iz gradske uprave.

Veterinarska inspekcija

Istaknuli su da se u dvorištu nalazi ukupno osam pasa.

– Psi vizualno izgledaju dobro, no vrlo su agresivni. Stanje pasa nije se promijenilo od zadnje intervencije veterinarske inspekcije – završili su iz gradske uprave.

Na žalost svih građana i susjeda, niti do jučer dvorište nije očišćeno od smeća.

Komentara 1

ZV
zeljko.visnic
11:22 27.12.2014.

kad susjedima smeta neka im pomognu očistiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije