Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI SE PITAJU KAKO JE TO MOGUĆE

Neobičan format: Slovenski premijer dao intervju vlastitoj partnerici

Robert Golob
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
30.03.2023.
u 12:43

Upitan o tome je li riječ o sukobu interesa, premijer Golob odgovara da nema uporišta za takvu tvrdnju jer se radi isključivo o savjetovanju s udrugama civilnog društva. Partnerica mu je aktivistica za zaštitu životinja

Slovenski premijer Robert Golob dao je intervju svojoj partnerici Tini Gaber. Neobičan format intervjuiranja premijera neke države, u njegovu službenom uredu u Vladi, dogodio se ovih dana, a POP TV je objavila isječak, dok će čitava video snimka intervjua biti vjerojatno objavljena na Instagramu. Gospođa Gaber, zbog čije se ljubavi premijer Golob razvodi od svoje supruge, je aktivistica za zaštitu životinja i, može se to tako reći, influencerica na Instagramu. 

Neki se slovenski portali, čija uređivačka politika naginje bivšem premijeru Janezu Janši, pitaju kako je to moguće. “Noro”, ludo, piše reporter.si, i dodaje da je nezamislivo da bi se Janšina supruga šetala po sobama Vlade, sudjelovala na sastancima o strategiji zdravstva i susretala se s interesnim skupinama u kabinetu premijera s kojim živi i ljubuje. No, upitan o tome je li riječ o sukobu interesa, premijer Golob je u emisiji Preverjeno POP TV-a odgovorio da nema uporišta za takvu tvrdnju jer se radi isključivo o savjetovanju s udrugama civilnog društva. 

- Ja želim, a i moja partnerica također, i u tome ćemo ustrajati, da bilo što što želi govoriti mora govoriti u javnosti, a ne negdje izvan javnosti - rekao je Golob, dodavši kako je s pravnim službama provjerio je li ovakva vrsta ophođenja između premijera i aktivistice za zštitu životinja, koji su slučajno partneri, zakonita. Očito je dobio odgovor da jest. Premijer Golob u toj je emisiji rekao da se s djecom odselio od svoje bivše supruge prije godinu i pol, da je u prosincu pokrenuo brakorazvodni postupak, a da je s Tinom Gaber “već dulje vrijeme”. 

U intervjuu gospodin Golob i gospođa Gaber razgovaraju o poboljšanju zakona o zaštiti životinja, o boljem nadzoru rada klaonica, i općenito o tome kako je ovaj zakon dobar primjer u kojem vlast i oporba surađuju na dobrobit svih, u ovom slučaju ponajviše za dobrobit životinja. Dobro za životinje, dobro za ljude i političare, a dobro i za mir u kući premijera. 

- Treba zaboraviti na ekonomski interes i zamisliti se bismo li željeli da se netko prema nama ponaša tako kako se mi ponašamo prema životinjama - kaže premijer Golob na kraju video isječka koji je emitirala POP TV. 

Komentara 1

TO
tolitol
13:32 30.03.2023.

Ovo je doista na razini banana republika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije