Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika

Nenad Stazić: HDZ pokušava uspostaviti kontrolu na HRT-u

stazić
Arhiva VL
13.04.2010.
u 16:03

Vladajući i oporba nisu se uspjeli dogovoriti o dnevnom redu i raspraviti o izboru preostalog, 11. člana Programskog vijeća HRT-a.

Ovo je rušenje parlamentarizma, ali i HRT-a, kojem se ne može izabrati ravnatelj. HDZ pokušava uspostaviti kontrolu na javnoj televiziji, kazao je predsjednik saborskog Odbora za informatizaciju i medije Nenad Stazić odgodivši najavljenu sjednicu.

Naime, vladajući i oporba nisu se uspjeli dogovoriti o dnevnom redu i raspraviti o izboru preostalog, 11. člana Programskog vijeća HRT-a. Stazić je optužio vladajuće da odbijanjem imenovanja kandidatkinje oporbe Vere Robić-Škarice opstruiraju rad odbora, Programskog vijeća i samog HRT-a, budući da, tvrdi, Vijeće bez preostalog člana ne može izabrati novoga glavnog ravnatelja.

HDZ-ovi članovi odbora predložili su, s obzirom na to da nije postignut kompromis, da bi popis kandidata trebalo uputiti na plenarnu sjednicu kako bi se izabralo preostalog člana Vijeća.

- Kako biramo samo jednog člana, i to iz oporbene kvote, popis preostalih kandidata svodi se isključivo na gospođu Robić-Škaricu - ustvrdila je Sunčana Glavak (HDZ) upozorivši Stazića da skidanjem ove točke s dnevnog reda na sebe preuzima odgovornost za ovakvo stanje na HRT-u, dobacivši da njegovo podsmjehivanje nije ni šarmantno ni smiješno jer riječ je o ozbiljnoj stvari.

A Antun Vujić (SDP) takvo je HDZ-ovo tumačenje nazvao cinizmom pa je predložio da Sabor na plenarnoj sjednici raspravi o stanju u odboru, ističući kako "nikad nije vidio takvu opstrukciju rada jednog saborskog tijela". Kako su hadezeovci su odbili raspravljati o njegovu prijedlogu, a Stazić je inzistirao da se dnevni red utvrdi odjednom, odbor nije utvrdio dnevni red ni održao sjednicu. Odbor je inače trebao raspravljati o izvještaju o radu Programskog vijeća HRT-a te ravnateljstva za 2009. godinu te o primjeni Zakona o pravu na pristup informacijama.

Komentara 69

DO
DONJA
20:43 13.04.2010.

Dokle ce ovaj alkoholicar tiranizirati HTV iostale normalne ljude.Rovario je protiv HLOVERKE dok je nisu smjenili zajedno sa novinarima s flasterom na ustima(SPRAJC-JOVANOVIC,SEVER,LATIN,ZUBER,itd) a sada zeli zavladati ili mozda da SDP izabere kompletno rukovodstvo na HTV-u pa ce se nosonja smiriti.

PI
Pippo9
16:25 13.04.2010.

Glupost.Hrt je lijevo orijentiran,kao i hrvatska stampa,i samo cekaju da blate vladu,ili pojedinca iz HDZ.Najbolji je slucaj sa nedjeljom u 2 i Stankovicem

JA
jastog50
20:13 13.04.2010.

da stavim ovu sliku na desktop možda će mi kćer manje visiti na kompu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije