Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrta obljetnica

'Nemamo indicija da je na Kornatu bila riječ o eksploziji bombe'

obljetnica kornati (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/20
Autori: IČ/VLM, ih/VLM
30.08.2011.
u 10:21

Na pitanje što su nekoliko sati nakon stradavanja vatrogasaca na Kornatu radili vojni specijalci, ministar Božinović rekao je da su "oni tu bili sukladno zakonu i po odobrenju najviših instancija".

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom stradalim vatrogascima ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku obilježena je četvrta obljetnica kornatske tragedije. Roditelji i rodbina stradalih vatrogasaca potom su se uputili na otok Kornat, na mjesto stradavanja 12 vatrogasaca kako bi položili vijence na križeve. Uz obitelj i prijatelje stradalih vatrogasaca na misu u kapelici sv. Florijana i mjesta stradanja označena sa 12 velebnih kamenih križeva hodočastili su i zapovjednici svih hrvatskih vatrogasnih postrojbi te predstavnici najviših državnih tijela.

Uime predsjednika RH cvijeće je položio i svijeću zapalio njegov savjetnik Zlatko Gareljić, uime Vlade RH ministri Davor Božinović i Božidar Kalmeta, a uime Sabora zastupnici Neda Klarić, Ante Kulušić i Ranko Ostojić.

– Slučaj se nalazi pred sudom i tu nemam što komentirati. Proces je u tijeku i ja se nadam da će on odgovoriti na sva dosad neodgovorena pitanja – rekao je ministar Kalmeta, prenose 24 sata.

Ministar Božinović rekao je da MORH ne provodi istragu i da traje sudski postupak u kojem Ministarstvo obrane i Oružane snage RH posve surađuju.

– Mi nemamo stvarno nikakvih indicija da je ovdje bila riječ o eksploziji neke bombe. Stvar je na sudskim instancijama i vjerujem da će postupak dovesti do odgovora na pitanja odgovornosti i kako će se rasvijetliti okolnosti u kojima se sve dogodilo – rekao je Božinović.

Na pitanje što su nekoliko sati nakon stradavanja vatrogasaca na Kornatu radili vojni specijalci, ministar Božinović je rekao da su "oni tu bili sukladno zakonu i po odobrenju najviših instancija".

Dinko Stančić, otac poginulog Marka, 16-godišnjeg vatrogasca DVD-a Tisno, svake je godine sve ogorčeniji.

– Kako će mi biti lakše nakon četiri godine? Svake mi je godine sve teže i teže jer se sve više i više laže – rekao je Stančić.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 10

IW
iwek
16:33 30.08.2011.

Tužno je do plakanja gledati rodbinu i prijatelje nastradalih a još je strašnije slušati izmotavanja i laži ministara Kalmete i Božinovića.

LU
lukarak
17:07 30.08.2011.

Tragedija, pa onda lakrdija. Al svejedno, ne vjerujem ni casa da se tu radilo o icemu drugom osim pozara, nikakva goriva, bombe i slicno.

PK
puši kurac
15:47 30.08.2011.

krepajte gadovi lažljivi!!!! sudski postupak će dovesti do odgovora? kolko ja znam istraga služi za to da se dođe do odgovora, sudski postupak služi da se prema odgovorima iz istrage kazne krivci. nakon 4 godine još imate obraza nešto pričatat o ovoj tragediji!! niste za drugo nego za dva metra konopca i čvrstu granu!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije