Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrta obljetnica
Povratak na članak

'Nemamo indicija da je na Kornatu bila riječ o eksploziji bombe'

Na pitanje što su nekoliko sati nakon stradavanja vatrogasaca na Kornatu radili vojni specijalci, ministar Božinović rekao je da su "oni tu bili sukladno zakonu i po odobrenju najviših instancija".

Komentari 10

PK
puši kurac
15:47 30.08.2011.

krepajte gadovi lažljivi!!!! sudski postupak će dovesti do odgovora? kolko ja znam istraga služi za to da se dođe do odgovora, sudski postupak služi da se prema odgovorima iz istrage kazne krivci. nakon 4 godine još imate obraza nešto pričatat o ovoj tragediji!! niste za drugo nego za dva metra konopca i čvrstu granu!!!!

VL
IW
iwek
16:33 30.08.2011.

Tužno je do plakanja gledati rodbinu i prijatelje nastradalih a još je strašnije slušati izmotavanja i laži ministara Kalmete i Božinovića.

VL
LU
lukarak
17:07 30.08.2011.

Tragedija, pa onda lakrdija. Al svejedno, ne vjerujem ni casa da se tu radilo o icemu drugom osim pozara, nikakva goriva, bombe i slicno.

VL
SE
serislav
17:16 30.08.2011.

Božinović je svojedobno na sav glas hvalio sporazum ja*a-borut, a svima je jasno da je sporazum nepovoljan i da ćemo ispušiti more. Kako netko može uopće postavljati pitanja toj moralnoj nuli?!? Pazite, novinari ga pitaju: ZAŠTO su specijalci tamo bili? A on im odgovara da su bili tamo sukladno zakonu i ovlaštenjima?!?! ...

VL
MA
markovina
17:29 30.08.2011.

Ma ke, na Kornatima je taj dan, sasvim slučajno, bila Djevojčica sa žigicama. Svaki pietet i pokoj vječni tragično uzaludo i za ništa stradalima ljudima. Suosjećam, tužno i iskreno, s njihovim obiteljima. Frani želim puno zdravlja i sriće.

VL
Avatar Sor@n
Sor@n
19:15 30.08.2011.

Ljudi se stalno pitaju i traže istinu!! Eto ja nisam ni znao da je helić(zrakomlat), poslije toga išao odmah na servis. E gospodo svi odgovorni iz vlade stići će vas loša Karma zbog ovoga i to grozna.. Ako mi ne vjerujete zapišite to da se prisjetite kada sam vas na to upozorio.

VL
Avatar Sor@n
Sor@n
19:21 30.08.2011.

Što se tiče Frane Lučića pa on je osiguran i zbrinut cijeli život što inače nebi nikad postigao. Pa nje lud se ugrozi pljunuvš.i cijelu istinu.

VL
LO
lorens
20:21 30.08.2011.

Jadni ljudi!Vlast to sigurno zna a policija vjerojatno mora šutjeti.Gledam kako se ministarstvo obrane ponašalo prema ženi koja je skoro poginula kad su pali migovi na vježbi pa kao se htjelo zataškati.Pa kad je pao vojni helikopter dugo su tajilii da se kupovali zamjenske dijelove sumnjivog porijekla itd.itd.Sve se to dogodilo kod nas i još se ne zna.Kako će tek saznati za nestale 1800 osoba iz rata.Bojim se da se to tek neće nikad saznati!

VL
MA
MahnitiTapir
22:40 30.08.2011.

4. Gdje je oplata bombe? 5. Kod kazetnih bombi eksplodira u najboljem slučaju oko 90% bombica. To znači da ih je moralo biti barem 20 neeksplodiranih razasuto po otoku. Gdje su? 6. Plastični eksplozivi korišteni u bombama za detonaciju zahtjevajuju toplinu i PRITISAK. Bez pritiska jednostavno lagano gore ili se samo tope. Kako su to bombice eksplodirale? 7. Čak kada bi i bila točna idiotska tvrdnja da je aluminij kao laki metal izgorio u požaru, dovoljno je uzeti detektor metala i pregledati \"zonu\". Košuljice su, kao što se vidi na slici - čelične. Prefragmentirane su da daju fragmente oko 30g koji na 11 metara probijaju 6 mm čelika a ubijaju do 150 m udaljenosti. Fragmente od 30g čelika nije problem pronaći, pogotovo zato što bi ih trebalo biti između 7.000 i 8.000. 8. Bombice su kumulativne i probijaju 125mm oklopnog čelika ili 190mm valjanog. Gdje su oštećenja od kumalativnog mlaza na kamenju, koje je, prizna čete, mekše od čelika. Kome je u interesu ovako nešto glupo prelamati preko leđa čovjeka koji je već ionako previše propatio? I kakv je to kvazi-časnik koji je u stanju čovjeku natuknuti ovakvu glupost?!

VL
MA
MahnitiTapir
22:41 30.08.2011.

Ova teorija je totalna glupost. Kako to da od 202 bombice BLU-97b koje se nalaze unutar CBU-87 nije pronađena baš niti jedna? Te bombice imaju kumulativno, fragmentacijsko i zapaljivo djelovanje. Kako to da nitko nije čuo eksploziju 180 bombica kadada je bomba kao odbačena? Ovdje: http://www.fas.org/man/dod-101/sys/dumb/cbu-87.htm možete vidjeti kako izgleda bomba a ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=9wRQSOxse64 kako izgleda efekt na cilju, a ovdje detaljno objašnjenu bombicu BLU-97b: http://googlebordello.crushhumanity.org/projectdoomsday/blu97.html Na prvom linku ujedno možete vidjeti kako izgledaju ostaci bombice nakon eksplozije. Pitanja za Kalinića i sve teoretičare urote: 1. Da li je po vama bomba obačena armirana ili nearimirana? 2. Ako je bila nearmirana pa eksplodirala \"u komadu\", kako to da 430 kg teška bomba nije ostavila krater ili jednostavno potpuno raznijela nazočne? 3. Ako je bomba bila armirana pa se ispravno raspršila na \"radnoj\" visini od 300 metara, trebala je sa svoje 202 bombice pokriti elipsasto područje otprilike 100*200 metara. Da li je itko čuo istovremenu eksploziju 202 bombe ukupne mase malo manje od pola tone?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.