Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tv dnevnik

Nema većeg gubljenja vremena od gledanja odbojke uz komentare sportskog reportera

Mićo Dušanović
Goran Jakuš/Pixsell
Autor
Ivan Starčević
24.09.2014.
u 12:52

Mi mali TV pretplatnici željeli smo u miru gledati utakmicu, ali morali smo čuti i turističke uspomene sportskog reportera. Autobus je zapeo u rimskom prometu, ali nije bilo panike, naprotiv, bilo je veselo: „Bilo je krasno slušati djevojke kako pjevaju...“

U svojoj prvoj utakmici u na svjetskom prvenstvu u Rimu hrvatske odbojkašice pobijedile su jučer Argentinu s 3:1. I njih i gledatelje HRT-a do pobjede je svojim savjetima vodio g. Mićo Dušanovićbar tako on misli. Ogromna većina HRT-ovih sportskih komentatora nepotrebno podučava TV pretplatnike i pokroviteljski se odnosi prema sportašicama i sportašima, ali za razliku od Milke Babović totalno im nedostaju vlastiti veliki sportski rezultati potrebni da ih gledatelji ne doživljavaju kao one koji kvare zabavu. 

Kad ovako servirate – glasi uvod u jednu od mnogobrojnih uputa i objašnjenja kojima su gledatelji Čilićeve pobjedničke završnice u New Yorku bili nedavno izvrgnuti. Potpuno nesvjestan da ovakve dojmove, da bi bili bar malo razumljivi, može iznositi jedino velika sportska zvijezda – ali ni one to ne čine, jer se ne vole nepristojno nametati TV gledateljima. Za razliku od vrhunskih sportaša, g. Dušanović nema teškoća s elementarnom sportskom kulturom. On će uvijek spremno ukoriti sportaša kojemu tog trena nešto nije pošlo za rukom, nogom itd.

Poznata je, u mnogim varijantama, njegova rečenica: vidite, kad u ovakvoj situaciji promašite (servis, koš, gol itd.). Već u prvom setu, od ukupna četiri, g. Dušanović nije izdržao a da nam se ne pohvali kako je do dvorane stigao autobusom hrvatske državne reprezentacije. Mi mali TV pretplatnici željeli smo u miru gledati utakmicu, ali morali smo čuti i turističke uspomene sportskog reportera. Autobus je zapeo u rimskom prometu, ali nije bilo panike, naprotiv, bilo je veselo: "Bilo je krasno slušati djevojke kako pjevaju i super je u tome sudjelovao doktor Fattorini koji je dobri duh...“ Nastavak je večeras u 20 sati, kad odbojkašice igraju protiv Italije.

>> Nova serija 'Glas naroda' pun je pogodak

>> Kako je dnevnik HRT-a prestigao dnevnik RTL TV-a

Komentara 12

ST
Starosta
13:20 24.09.2014.

neznam jesam ikad pročitao gluplji tekst. ko je ovaj kolumnist uopće? postoji opcija mute na televiziji. nisam neki obožavatelj miće dušanovića, al normalna je stvar da će spomenit neke takve detalje u 2 sata prijenosa, tome i služi komentator. šta bi trebao, šutit cijelo vrijeme ili samo govorit rezultat? u čije ime on to piše "željeli smo u miru gledat utakmicu" ?

DU
Deleted user
14:00 24.09.2014.

Neka autor ovog teksta pogleda jedan prijenos npr. biciklizma na Eurosportu, prijenos traje 4-5 sati, sportski komentator priča svih 5 sati, o biciklistima, o osoblju, o predjelima kroz koje prolaze, o zgodama i nezgodama koje je doživio na putovanjima prateći velike biciklističke ture itd, itd. Može se od njega puno i naučiti a nasmijati. Što bi vi, samo sliku, bez tona?

HR
hr76
13:38 24.09.2014.

Što bi trebalo, da reporter samo viče gol, ili bod, ili aut, ili samo kad dođe do promjene igrača ili rezultata? Meni su naši reporteri odlični, pogledajte samo Dragu Ćosića kolike stranice bilježnice on ispiše kako bi se pripremio za samo jedan susret. Kome je do tišine, neka stiša, ili prebaci na neki strani sportski kanal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije