Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedokučivi razlozi

Nema kontriranja, SDP je stranka poslušnika

Zoran Milanović
Goran Stanzl/PIXSELL
17.09.2013.
u 20:44

Lex Perković treba mijenjati onako kako traži Europska komisija, poručio je i predsjednik države Ivo Josipović

I predsjednik Ivo Josipović drži da “lex Perković” treba mijenjati.

– Zakon treba promijeniti jer smo napravili nešto što nije potpisano, i to na način i u dinamici kako se to dogovorilo s Europskom komisijom. Ja sam za to da se zakon što prije promijeni i da njegova primjena bude kako je to dogovoreno s EK, kako to EK prihvaća – izjavio je Josipović za rtl.hr.

A Milanovićevo inzistiranje na tome da je u pravu ne zbunjuje samo građane, njegovo uporno ignoriranje Europske komisije i “natezanje” s Viviane Reding ne mogu dokučiti ni politički analitičari, bivši političari, psiholozi, sociolozi. Zbog situacije u koju je doveo Hrvatsku drže da premijer Zoran Milanović nije dorastao funkciji, a njegova stranka pokazala se kao skupina poslušnika koji nemaju pravo kontrirati svome šefu.

Tek neki poput predsjednika Sabora Josipa Leke i SDP-ova europarlamentarca Tonina Picule dali su, doduše sramežljivo, u svojim javnim nastupima naslutiti da bi oni, kad bi ih se pitalo, postupili drugačije. I to je sve! Ostali mudro šute.

– Svim svojim potezima Milanović je samom sebi napravio toliko štete. Tu nema komunikacije, samo čisti inat. I nema drugog načina da popravi ovu situaciju osim da izađe pred javnost i kaže: “Pogriješio sam, poigrao sam se sa sudbinom Hrvatske. Oprostite mi.” Tako jednostavno, a opet tako nemoguće – kaže Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću.

>>Leko se povukao, premijer apsolutni gospodar i u Saboru

>>Milanović: Hrvatskom nitko neće brisati pod, ona nije ptičji rezervat!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije